Kaksi kiekonheiton mestaruutta Kaarinaan

0
Kuvassa Antti Suonpään valmennettavat: Pamela Rantala, Juho Suominen ja Aapo Kalajoki.

Kiekonheittoa ykköslajinaan pitävä Piikkiön Kehityksen Juho Suominen voitti hallimestaruudet niin M19 kiekonheitossa kuin kuulantyönnössäkin. Kisaviikonloppuna Suominen matkasi lähes Suomen päästä päähän, kun kiekkoa heitettiin Lahdessa perjantaina ja kuulaa työnnettiin Oulussa sunnuntaina.

Kiekon talvimestaruuskisa käytiin Pajulahden urheiluopiston hallissa. Tilastoissa Suominen oli selvä ennakkosuosikki viime kesän parhaallaan 53.93 ja talvikauden parhaallaan 51.60. Hän johtikin kilpailua koko ajan parantaen ensimmäisen kierroksen tulostaan 49,90 viidennen kierroksen voittotulokseen 52,97. Hopealle sijoittunut Espoon Joona Nieminen hävisi Suomiselle reilu neljä metriä. Kisan jälkeen alkoi palautuminen kuulakisaa varten.

Vaikka ennen kuulakilpailua Suominen oli ainoa 16 metrin ylittäjä Turun hallituloksellaan 16.22, oli Suolahden Paavo Puro selkeä haastaja. Puro johtikin kilpailua kolmen kierroksen jälkeen tuloksellaan 15.75 Suomisen ollessa kolmantena tuloksella 15.46. Tuossa vaiheessa toisena oli Siilinjärven Riku Tenhunen tuloksella 15.49. Viidennellä kierroksella Suominen pääsi vauhtiin ja kärkeen työnnöllään 15,94, jota paranteli vielä viimeisellä työnnöllään tulokseen 16.01. Oulun hallin palkinnonjaon ilotulituksessa seisoi korkeimmalla korokkeella ehkä väsynyt, mutta taatusti onnellinen mies.

Toinen viikonlopun menestyjä oli Littoisten Työväen Urheilijoita edustava Pamela Rantala , joka voitti hallimestaruuden N 17 kiekonheitossa. Rantala ratkaisi kisan viimeisellä heitollaan. Voittotulos oli 42,61, mikä tarkoittaa, että Rantala paransi ennätystään kuudella metrillä.

Sekä Suomista että Rantalaa valmentaa Piikkiön Kehityksen Antti Suonpää . Suonpään valmennettavista myös Turun Urheiluliiton Aapo Kalajoki voitti kiekonheitossa pronssia.