Ruotsinkieliseen päiväkotiin vihdoin vakituinen johtaja

0
Ruotsinkieliseen päiväkotiin valittiin uusi johtaja.

Kaarinan ruotsinkielinen päiväkoti on vihdoin saamassa pysyvän johtajan. Uudeksi päiväkodinjohtajaksi valittiin kahdeksan hakijan joukosta Paula Lankinen , joka hoitaa ruotsinkielen päiväkodin johtajan tehtävää tällä hetkellä määräaikaisena.

Virka oli haettavana Kuntarekryssä marras–joulukuussa 2022. Hakuaikaa jatkettiin, koska määräaikaan mennessä saapui vain kuusi hakemusta.

S:t Karins svenska förskola ja S:t Karins svenska daghem ovat olleet vailla vakituista päiväkodinjohtajaa vuoden 2019 lopusta. Tehtävää on hoidettu sisäisin järjestelyin, koska aiemmissa rekrytoinneissa tehtävä ei ole herättänyt kiinnostusta. Rekrytointia on voinut vaikeuttaa se, että ruotsinkielinen päivähoito ja esiopetus olivat pitkään hajasijoitettuina eri tiloissa.

Tällä hetkellä ruotsinkielistä toimintaa järjestetään kuudessa lapsiryhmässä Hovikummun ja Hovirinnan koulutalon kiinteistöissä. Uusi päiväkodinjohtaja vastaa sekä ruotsinkielisestä varhaiskasvatuksesta että esiopetuksesta. Sivistyslautakunta vahvisti Paula Lankisen valinnan virkaan kokouksessaan viime viikolla.