Saako Kaarina suunnistajan pään pyörälle? Keskustassa etsitään rasteja pimeässä

1
Turku Night Challenge -tapahtumiin on osallistunut parhaimmillaan runsaat 150 suunnistajaa.

Kaarinalaiset pääsevät testaamaan torstaina, pysyvätkö kotikaupungissaan kartalla vai eksyvätkö keskustan kujille. Turku Night Challenge -sprinttisuunnistustapahtuma järjestetään tällä viikolla Kaarinan keskustassa.

Tapahtumassa on tarjolla kolme eri tasoista rataa: 3,4 kilometrin Keisari kokeneille suunnistajille, 2,8 kilometrin Kisälli harrastajille ja 1,8 kilometrin Noviisi aloittelijoille. Lisähaasteen tuo se, että radat suunnistetaan ilta-aikaan katulamppujen loisteessa.

Radat on suunnitellut suunnistuksen maailmanmestari, Kaarinan kaupungilla liikuntapaikanhoitajana työskentelevä Pasi Ikonen . Hän vinkkaa, että kaupunkiympäristö on ensikertalaisille hyvä paikka kokeilla suunnistusta. Todellista eksymisen vaaraa ei ole, koska kartalla näkyy paljon teitä ja rakennuksia. Toisaalta vaativimmat radat on tehty niin, että kokeneenkin suunnistajan pää voi mennä pyörälle.

– Voin kertoa etukäteen sen verran, että suunnistajat pääsevät testaamaan Hovirinnan uusia kuntoportaita ja nopeimmalle on luvassa erikoispalkinto, Ikonen paljastaa.

Keväällä suunnistetaan Hansassa

Ensimmäinen Turku Night Challenge -suunnistustapahtuma juostiin lokakuussa 2021. Tapahtumia järjestetään talvikaudella viikoittain Turussa ja ympäristökunnissa.

Niiden taustalla on Jatkuva Liike -niminen urheilutapahtumien järjestämiseen erikoistunut yritys. Ikosen lisäksi taustahahmoihin kuuluu muitakin maineikkaita suunnistusmiehiä: Tuukka Mäkinen , Petri Paukkunen , Aaro Julkunen ja Kari Lehto .

Perinteisistä viikkorasteista Turku Night Challenge eroaa kahdella tavalla. Ensinnäkin tapahtumat juostaan nimensä mukaisesti pimeässä. Toinen selkeä ero on, että suunnistetaan kaupunkiympäristössä sprinttisuunnistuskartoilla ja -radoilla.

Tapahtumissa on käytössä EMIT-leimauslaitteet, ja tulokset päivittyvät nettiin. Tällä kaudella tapahtumista voi kerätä pisteitä myös kokonaiskilpailuun. Syksyn kokonaiskilpailun voitto meni turkulaiselle estejuoksijalle Eero Heinoselle , joka voitti Kalevan kisoista viime kesänä pronssia 3 000 metrin matkalla.

Pimeäsuunnistustapahtumat jatkuvat maaliskuun puoliväliin saakka. Tämän kevään uutuutena järjestetään myös kolme sisäsuunnistustapahtumaa. Ensimmäinen suunnistettiin tammikuun lopussa Puropellon koulussa ja kaksi jälkimmäistä järjestetään maaliskuussa Turussa kauppakeskus Hansassa ja Gatorade Centerillä.

Turku Night Challenge Kaarinassa to 2.2. Lähtö Mehiläisen kulmalta klo 18–19. Ilmoittaudu ennakkoon Turku Night Challengen verkkosivuilla tai sähköpostitse info@jatkuvaliike.fi. Tapahtuma on maksullinen.

1 KOMMENTTI

  1. Muistan kouluajoilta, kuinka aina eksyttiin ystävien kanssa suunnistaessa. Ei ollut oikeen meidän mieleen, mutta tänä päivänä jo käyn mielelläni suunnistamassa.

Kommenttien lisääminen on estetty.