Sähkönkulutus väheni Kaarinassa liki viidenneksellä

0
Pientalon sähkömittari. Arkistokuva.

Energiakriisi, sähkön kallistuminen ja sähköpulan uhka ovat tänä talvena kirittäneet suomalaisten sähkönsäästöä. Sähkönjakeluyhtiö Carunan datan mukaan Kaarina kulutti vuoden 2022 joulukuussa 18,3 prosenttia vähemmän sähköä edellisvuoteen verrattuna.

Taustatekijänä oli paitsi sähkökampanjointi myös suhteellisen lämmin joulukuu.

Joulukuussa 2022 Kaarinan sähkön kokonaiskulutus oli 26 938 MWh, kun se vuoden 2021 joulukuussa oli 32 968 MWh. Kaarinalaiset ovat kunnostautuneet myös uusiutuvan energian tuottamisessa: Kaarinan alueella on 1019 aurinkovoiman tuotantolaitosta, mikä on kolmanneksi eniten Carunan alueella.

Sähköverkkoa Kaarinassa on noin 1262 kilometriä, josta 72 % sijaitsee maan alla.

Vuonna 2022 koko Carunan alueen kokonaiskulutus pienentyi 18,7 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Carunan datan mukaan asiakkaat vaikuttavat panostavan ennen kaikkea energiansäästöön, joustavan energian käytön sijaan.