Sakset otettiin käyttöön, kun helmat tarttuivat kenkiin – Katso kuvat Kaarinan lukion vanhojen tansseista

0
Roope Hvitfelt, Eemeli Juva ja Lukas Arminen tiesivät lukion alusta saakka, että vanhojen tansseihin mentäisiin.

– Jännittää, kaadummeko! nauroivat Kaarinan lukion kakkosluokkalaiset Anna Keast, Vivi Hellevaara ja Sofia Vallenius tänään perjantaina, kun takana oli yksi vanhojen tanssien esiintyminen ja edessä vielä useita.

Heillä oli käynyt pitkien mekkojen kanssa jo monta läheltä piti -tilannetta. Ensimmäisen esiintymisen jälkeen sakset napattiinkin pukuhuoneessa käteen, ja tytöt olivat lyhentäneet pikavauhtia helmojaan.

Perhosia vatsassa oli myös Roope Hvitfeltilla, Eemeli Juvalla ja Lukas Armisella, jotka koettivat saada Valkeavuoren liikuntahallin pukuhuoneissa frakkejaan ojennukseen ja oikeat hakaset paikoilleen. Helmoihin kompastumisen sijaan heille toi askeleiden muistaminen eniten jännityskerrointa. Tosin kaikki Kaarina-lehden haastattelemat tanssijat kommentoivat, että tanssikuviot olivat jääneet yllättävän hyvin lihasmuistiin.

Yleisesti tapahtuma sai kaikilta lehden jututtamilta lukiolaisilta suitsutusta.

– On todella kivaa! Hienointa on yhteishenki ja oma tanssi. Tämä on hieno perinne, kuvailtiin kuin yhdestä syystä.

– Tänne on lähdetty pitämään hauskaa, ynnäsi Eemeli.

Vanhoja tansseja opetti heille liikunnanopettaja Tuija Lehtimäki. Hänen nuoruudessaan vanhojen tansseihin kaivettiin nimenomaan vanhoja vaatteita päälle ja kaikki osallistuivat. Nykyään kurssi on valinnainen ja glamour ja iltapuvut sädehtivät.

– Olen opettanut vanhoja tansseja vuodesta 1995, ja joka kerta se on ollut nuorisolle tärkeä päivä. On ilo seurata, miten innoissaan tänäkin vuonna nuoret ovat olleet ja miten varsinkin omaa tanssia suunnitellaan.

Mekko kuudellakympillä ja pojat pyysivät

Anna Keast, Vivi Hellevaara ja Sofia Vallenius, mistä hankitte puvut ja millä hinnalla?

  • Anna: Zazabellasta vajaalla viidelläsadalla eurolla.
  • Vivi: Ostin kaverin mekon kuudellakympillä.
  • Sofia: Sain siskon vanhan mekon.

Kuka pyysi pariksi?

  • Anna: Minulla ei ollut omaa paria, ja opettaja nimesi parin.
  • Vivi: Poikaystävä, Lari Saarinen, ehdotti, vaikka hän opiskee muualla. Hänestä vanhojen tanssiminen olisi hauskaa.
  • Sofia: Minua tultiin kysymään pariksi.

Roope Hvitfelt, Eemeli Juva ja Lukas Arminen, mistä hankitte frakit ja millä hinnalla?

– Vuokraamosta. Maksoivat parisensataa euroa.

Kuka pyysi pariksi?

– Meistä jokainen pyysi oma-aloitteisesti tyttöä, josta tiesi, että tällä ei ole vielä paria.