Salvelan kartano on tulossa asuinkäyttöön

0
Salvelan kartano päätyi aikoinaan pakkohuutokaupassa Piikkiön kunnalle. Rakennus on toiminut Piikkiön kunnanvirastona, kirjastona, päiväkotina ja lyhyen aikaa myös kouluna.

Kaarinan kaupunginhallitus saa seuraavassa kokouksessaan 6. maaliskuuta hyväksyttäväkseen Salvelan kartanon ostotarjouksen. Kaupunginjohtaja Harri Virta (sit.) aikoo esittää kaupunginhallitukselle huutokaupassa tehdyn korkeimman tarjouksen 470 470 euroa hyväksymistä.

Piikkiössä sijaitsevan Salvelan kartanon huutokaupan päättymistä jännitettiin viikko sitten keskiviikkona. Huutokaupasta kehkeytyi lopulta kahden tarjoajan välinen kilpahuuto. Huutokaupan oli määrä päättyä iltapäivällä noin kello 14, mutta tarjouksia korotettiin lähes kello 17.30 saakka. Jokainen uusi tarjous pidensi huutoaikaa kolmella minuutilla.

Virta tunnustaa itsekin jännittäneensä, miten korkealle hinta kipuaa.

– Lähtökohtaisesti ajattelin, että voimme olla tyytyväisiä, jos hinta on 400 000–600 000 euron välillä. Taisin itse veikata etukäteen, että kartanosta tarjotaan 350 000 euroa, joten siinä mielessä lopputulos oli positiivinen yllätys.

Langhit kiistävät ostaneensa kartanon


Kaupan ehtojen mukaan ostajan täytyy esittää Salvelan kartanoa koskeva suunnitelma. Kaupunginhallitus voi joko hyväksyä tai hylätä ostotarjouksen. Kartano on Virran mukaan tulossa asuinkäyttöön.

– Tietojeni mukaan molemmat kaksi korkeimman tarjouksen tehnyttä suunnittelivat kartanoa nimenomaan asuinkäyttöön. Kaupungin näkökulmasta tähän ei ole mitään estettä.

Kaupunki ei tässä vaiheessa paljasta ostajan henkilöllisyyttä. Monet ovat veikanneet ostajiksi piikkiöläisiä varustamoyrittäjiä Langheja, sillä kartano on aiemmin kuulunut heidän suvulleen. Linda Langh kiistää kuitenkin huhut.

Salvelan kartanosta jätti tarjouksen kaikkiaan 16 henkilöä, ja hintaa korotettiin huutokaupan aikana toistasataa kertaa.

Salvelan kartano on ollut myynnissä vuodesta 2016. Vuonna 1919 valmistunut päärakennus on suojeltu. Kauppaan kuuluu hehtarin kokoinen maa-ala.