“Tervetuloa kokeilemaan Suomi-sarjaa” –Jonne Virtanen kiistää huhut TuToon siirtymisestä

0
Indiansin päävalmentajaksi täksi kaudeksi saapunut Jonne Virtanen on tuonut joukkueen harjoitusrutiineihin muun muassa videopalaverit. Videoilta katsotaan edellisen ottelun parhaat ja huonoimmat palat, joista keskustellaan yhdessä.

HC Indians Kaarinan päävalmentaja Jonne Virtanen päätti oman, yli 700 pääsarjaottelua kestäneen pelaajauransa SM-Liigassa viime kevääseen, jonka jälkeen hänet palkattiin nopeasti HC Indiansin päävalmentajaksi. Yhteys seuraan löytyi Indiansissa aiemmin pelanneen Jesse-veljen kautta.

– Jessen kautta Indiansin toiminta oli jo entuudestaan vähän tuttua ja pesti vaikutti sellaiselta, että halusin lähteä mukaan kehittämään kaarinalaista kiekkoilua. Tulevaisuudessa toivon tietysti, että yhteistyö sekä Mestiksessä pelaavan TuTon että myös Liigassa pelaavan TPS:n kanssa pitäisi olla tiiviimpää, Virtanen sanoo.

Hän kummeksuu sitä, että nuoret pelaajat eivät arvosta Suomi-sarjaa tällä hetkellä riittävästi.

– Varsinkin jos pelaat A-nuorissa vaikka alempaa SM-jatkosarjaa ja kuvittelet, että olet liian hyvä pelaaja Suomi-sarjaan. Voin sanoa, että tervetuloa sieltä jatkosarjasta vain kokeilemaan joukkueen kanssa tänne meidän hallille, miten pärjäätte Indiansia vastaan. Kiire tulee varmasti, Virtanen hymähtää.

Hän korostaa, että vaikka nuorten peleissä kiekollista peliä teknistä osaamista voi kehittää, ovat miesten pelit pelikovuuden ja fysiikan kannalta ensiarvoisen tärkeitä. Siksi hän toivoo, että pelaajavaihto niin TuTon kuin TPS:nkin kanssa tiivistyisi Kaarina–Turku-akselilla tulevaisuudessa.

– Se on ihan kaikkien etu, niin pelaajien kuin seurojenkin.

Virtasta itseä huhuiltiin Ilta-Sanomien jutussa tammikuun lopulla ensi kaudeksi TuTon päävalmentajaksi. Hän kiistää huhut.

– En tiedä, mistä se huhu oli peräisin. Voin sanoa, että mitään sopimusta ei ole tehty ensi kaudesta, hän vahvistaa.