Tunnin junalle peukkua vai ei? Kaarina-lehden vaalikone on auki

0

Mitä eduskuntaan pyrkivä ehdokas on mieltä Tunnin junasta? Pitäisikö valtion tukea lähijunaliikennettä Varsinais-Suomessa? Olisiko Turku hyvä paikka Naton osaamiskeskuksella? Entä voiko sukupuolia olla kaksi ja pitäisikö väkivaltarikosten tuomioita koventaa?

Eduskuntavaalien ehdokkaat ovat käyneet vastaamassa näihin ja moniin muihin kysymyksiin Kaarina-lehden vaalikoneessa. Kone avautui yleisölle tänään tiistaina ja löytyy täältä.

Vaalikoneessa ehdokkaat ovat vastanneet pariinkymmeneen yhteiseen ja kymmeneen Varsinais-Suomea koskevaan väittämään. Viimeksi mainituista löytyy esimerkiksi liikenneasioita ja Saaristomerta.

Vaalikoneessa voi myös vertailla ehdokkaiden näkemyksiä toisiinsa. Selville kaarinalaisista ehdokkaista käy esimerkiksi, että istuvat kansanedustajat Anne-Mari Virolainen (kok.) ja Sofia Virta (vihr.) sekä Niina Alho (sd.) ovat myönteisiä Tunnin junalle, kun taas Katri Kapanen (vas.) ja Åsa Gustafsson (r.) vastustavat hanketta.

Varsinais-Suomen vaalipiiristä valitaan 17 kansanedustajaa eduskuntaan. Ainakin osa heistä on uusia, koska kaikki viimeksi valitut täkäläiset kansanedustajat eivät ole enää ehdolla.

Kaarina-lehden nettisivuille on 2.3. tulossa kaikista Varsinais-Suomen ehdokkaista ehdokaslista, jota voi järjestellä ehdokkaan nimen, paikkakunnan ja puolueen mukaan.

Vaalikone on laadittu yhteistyössä Alma Mediaan kuuluvan Iltalehden ja useiden maakuntalehtien kanssa. Vaalikone löytyy osoitteesta www.kaarina-lehti.fi/vaalikone.