Vaakunatielle on tulossa korotettu suojatie

0
Arkistokuva korotetusta suojatiestä.

Kaarinan tekninen lautakunta käsitteli viime viikolla suunnitelmia Vaakunatien ja Konttikadun liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Vaakunatielle havitellaan korotettua suojatietä lähelle Konttikadun risteystä. Konttikadun varteen aiotaan pyörätietä sekä autojen parkkipaikkoja.

Lisäksi Vaakunatielle on tulossa useita uusia tavallisia suojateitä ja kiinteä nopeusnäyttötaulu. Vaakunatien turvattomuudesta on tullut palautetta kaupungille jo pitkään.

Muutostöiden hinnaksi arvioitiin 140 000 euroa. Ne on sisällytetty jo Kaarinan kaupungin kuluvan vuoden budjettiin.

Lautakunta päätti asettaa suunnitelmat nähtäville kuntalaisten mielipiteiden kuuntelemista varten. Niitä voi käydä katsomassa esimerkiksi verkossa Kaarinan kaupungin kuulutuksista. Toisinaan menee aikaa, ennen kuin lautakunnan päätöksen jälkeen suunnitelmat ilmaantuvat palveluun.