Valoisampi ja värikkäämpi! – Lukiolaiset palasivat väistötiloista remontoituun kouluun

0
Kaarinan lukio sai remontissa uuden, valoisamman ilmeen. Tehosteväreinä luokkien seinissä on käytetty sinistä, vihreää ja violettia, rehtori Kimmo Laitinen esittelee.

– Ensimmäisenä kiinnitin huomiota valoisuuteen. Täällä näyttää jotenkin avarammalta ja ihanan freesiltä, Kaarinan lukiossa ruotsia ja saksaa opettava Maria Pessi iloitsee.

Viiden kuukauden evakkoaika Turussa päättyi ja Kaarinan lukio pääsi palamaan torstaina takaisin omiin tiloihinsa Kaarinaan. Tilat ovat olleet remontissa viime kesänä sattuneen vesivahingon takia. Vesivahinko sai alkunsa wc-tilasta, jossa kuumavesiputken liitos petti asennusvirheen takia. Vesi lainehti käytävillä siinä vaiheessa, kun virhe huomattiin. Korjaustyöt menivät urakoijan piikkiin.

Alkuperäisen aikataulun mukaan Kaarinan lukion piti päästä palaamaan tiloihin jo vuodenvaihteessa, mutta lattioiden kuivatus kesti odotettua kauemmin.

– Entiset punatiiliseinät on maalattu valkoisiksi ja lattiat vaihdettu käytävän lattiaa lukuun ottamatta. Luokkien seinissä on käytetty tehostevärejä, jotta jokainen luokka ei näytä samanlaiselta, rehtori Kimmo Laitinen esittelee.

Tehosteväreinä luokkien seinässä ovat sininen, vihreä ja violetti.

Tavaramäärää karsittiinLaitinen kehuu muuttopalvelu Niemeä, joka siirsi kalusteet Turusta Kaarinaan vuorokaudessa. Remontin yhteydessä lukion tavaramäärää on karsittu reilulla kädellä. Esimerkiksi pimiöstä ja keramiikkauunista luovuttiin. Tilalle on tulossa 3D-printteri.

– Turkuun siirtyminen opetti ainakin sen, ettei opettaminen vaadi niin suurta tavaramäärää. Vuosien varrella tänne oli kertynyt paljon turhaa. Tavarat ovat toki osa opetuksen historiaa, mutta lukio ei voi olla museo, Laitinen toteaa.

Muuton yhteydessä opetuskäytössä olleet vanhat videotykit korvattiin 86-tuumaisilla kosketusnäytöillä. Videotykkien siirtäminen ja asentaminen paikasta toiseen olisi maksanut Laitisen mukaan lähes 20 000 euroa. Videotykit ovat joka tapauksessa vanhenevaa tekniikkaa, joten oli perusteltua aikaistaa siirtymää.

Kaarinan lukiossa ollaan huojentuneita paluusta omiin tiloihin ja normaaliin arkeen. Laitinen sanoo osaavansa arvostaa uudella tavalla tiloja, jotka toimivat yhdessä tasossa. Monelle opiskelijalle on suuri helpotus, että koulu on taas kävelymatkan päässä.

– Tämä osoitti sen, että elämässä tulee vastaan yllättäviä asioita ja niistä selvitään. Uskon, että poikkeusolot ovat hitsanneet yhteen sekä opettajakuntaa että opiskelijoita. Olemme entistä tiiviimpi porukka, Laitinen kehuu.