Vie koira uimaan ja kiipeä Muikunvuorelle – Auranlaakson oppilaat keräsivät ideoita kaarinalaisille

1
Heini Kodisoja, Mette Kuusisto, Elsa Rantio, Noah Keith, Joonas Inki, Rasmus Riihimäki, Amos Eklund ja Elias Heino kirjoittivat nämä artikkelit Kaarina-lehteen.

Vapaa-aikana on välillä kiva lähteä kauemmas kotoa. Paljon löytyy kuitenkin Kaarinastakin! Auranlaakson koulun mediaryhmä keräsi muutamia esimerkkejä.

Katse tähtitaivaalle

Littoistenjärven ympärillä on monipuolista tekemistä. Kesällä voi uida hiekkarannalla ja talvella Järvelässä on avanto. Jos tykkäät kuntoilusta, hiekkarannan vieressä on myös erilaisia kuntoilulaitteita.

Kun kaipaat ulkoilua ja lenkkeilyä, voit mennä Littoistenjärven ympäri. Siellä menee hyvä polku, missä on merkkejä, joten osaat varmasti etkä eksy lenkin varrelle. Järven rannalla on on myös koirapuisto, missä on omat puolet pienemmille ja isommille koirille. Koirapuiston vieressä on koirille myös oma uimapaikka, jossa kesäisin koira voi mennä viilentymään ja pulikoimaan.

Jos kaipaat kylmää vettä talvisin, voi silloinkin mennä Littoistenjärvelle tai vaikka meren rantaan Hovirintaan. Jos kylmän veden ohessa haluaa lämmitellä saunassa ja paljussa, kannattaa suunnata Liedon puolelle Villa Järvelään.

Väisälän avaruuspuistossa Piikkiössä pääsee tutustumaan tähtitaivaaseen, planeettoihin ja kaikkiin avaruuden ilmiöihin. Voi niitä toki tiirailla kotipihaltakin, jos sattuu käymään tuuri ja olemaan kirkas yö.

Lähde potkimaan palloa

Kultanummen kenttä Littoisissa on tosi iso, joten siellä voi heittää tai lyödä palloa kauas. Asfalttikentällä voi talvisin luistella ja kesäisin heitellä koripalloa.

Keskurin kenttä puolestaan on arvioitu parhaaksi urheilupaikaksi Kaarinassa. Siellä harjoittelevat ainakin KaaPo ja KaaNa, mutta mahtuu sinne sunnuntaipalloilijoitakin. Kentällä pelataan myös amerikkalaista jalkapalloa.

Silvolanpuistossa Auranlaakson koulutiellä on paljon tekemistä kaiken ikäisille. Siellä on pienemmille oma puoli ja myös isommille. Tulkaa käymään koulumme lähellä Silvolanpuistossa!

Muikunvuorella on jyrkkiä kallioita, joita voi kiivetä varovaisesti ylös. Siellä on myös kaksi lampea.

Artikkeli kirjoitettiin Auranlaakson koulun median valinnaiskurssilla. Kirjoittajina olivat Toivo Alenius, Joonas Inki, Noah Keith, Mette Kuusisto, Rianna Luojola, Akseli Rantanen ja Rasmus Riihimäki.

Hiihtolomalla voi mennä ulos – tai jäädä sisälle mököttämään

Koululaisten talviloma lähestyy. Jos lomalla tuntuu, että ei ole mitään tekemistä, voi katsoa, löytyykö Auranlaakson koulun iltapäiväkerholaisten ja mediakurssilaisten ajatuksista vinkkejä.

Talvilomalla voi ehkä käydä hiihtämässä laduilla tai laskettelemassa ja vaikka retkeillä Suomen luonnossa. Ja voi toivottavasti käydä pulkkamäessä Kaarinan uimahallin vieressä. Toki talviurheilu ei aina ole kivaa, kun on huono keli niin kuin Etelä-Suomessa on, joten odotetaan kesää…

Talviloma on hyvää aikaa olla perheen kanssa. Voit käydä perheesi kanssa lähimetsässä eväsretkellä tai vaikka ulkomailla koko hiihtoloman lomalla. Voit myös pitää lautapelimaratonin. Voi käydä keilaamassa, uimassa uimahallissa, kylpylässä tai avantouimassa.

Voi mennä sukulaisille tai kaverille yökylään ja yrittää tehdä oman valvomisennätyksen. Joka tapauksessa kannattaa syödä herkkuja ja olla kaverien kanssa. Jäätelö toimii hyvin myös talvella.

Hiihtolomalla voi mennä ulos tai jäädä sisälle mököttelemään. Voi mennä elokuviin tai katsoa kotona elokuvaa/sarjaa. Ulkona voi esimerkiksi rakentaa puumajan. Tietenkin suomalaisena muista käydä saunassa.

Artikkeli kirjoitettiin Auranlaakson koulun median valinnaiskurssilla. Kirjoittajina olivat Amos Eklund, Elias Heino, Emma Johansson, Heini Kodisoja ja Elsa Rantio.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.