Ehdokkaat luupissa: ”Karmivaa tämä velanotto – Me humpataan ja lapset maksaa!”

0
Markku Agge on Kaarinassa ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu.

– Minun on helppo olla puolueeni kanssa samaa mieltä kärkiteemoista, kuten talouspolitiikasta, maahanmuutosta ja ilmastoasioista, sanoo Markku Agge , kaarinalainen perussuomalainen ehdokas.

– Kreikan valuuttakriisin aikaan vuosina 2008–2009 maalla oli 30 000 euroa velkaa per kansalainen. Meillä nyt 25 000 euroa. Eurooppaan on viety rahaa koronakriisin yhteydessä, ja lainojen korot ovat korkeat. Karmivaa velanottoa!

Politiikkaan hänet veti ajatus siitä, että maa pitäisi jättää lapsille paremmassa kunnossa kuin se itse saatiin.

– Kun lapset kysyy kymmenen vuoden päästä mitä isi teit, niin voin katsoa silmiin ja sanoa, että ainakin yritin.

Agge sanoo ettei yritys- tai palkkaverotusta saa kiristää. Se heikentää ostovoimaa ja kilpailukykyä niin meillä kuin globaalisti.

Varsin kokoomuslaista ajattelua?

– Olen ennen äänestänyt kokoomusta, mutta puolueen eurooppamyönteisyys alkoi häiritä, hän sanoo ja nostaa esiin termin haittamaahanmuutto.

Aggen oma suku oli aikanaan maahanmuuttajia Saksasta.

Työvoimatarpeet Agge ymmärtää, mutta Migrin pitää ammattitaitoisemmin löytää ne, jotka tulevat tänne töihin ja pärjäävät palkallaan. Suoraan sosiaaliturvan asiakkaiksi tulevia ei Suomeen pidä ottaa. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet on karkotettava. Avustus- ja tukiverkostomme ei ole tarkoitettu tälle porukalle.

Kouluihin kunnon kuri

Ilmastonmuutoksen torjuntatoimia pitää Aggen mielestä kohtuullistaa.

– Me ei pystytä tällä väestöllä pelastamaan maapalloa. Teemme jo nyt riittävästi: kotimainen hankinta on jo itsessään ekoteko.

Aggella on kotonaan kolme peruskoululaista.

– Opettajilla pitäisi olla enemmän kurinpito-oikeuksia. Pienryhmiä ja erityisluokkia tarvitaan. Ei saa olla niin, että yksi voi terrorisoida muidenkin koulunkäyntiä.

Oppivelvollisuusiän nostamista hän kritisoi.

– Jos koulunkäynti ei ole maistunut, miten pakko-opiskelu sen muuttaisi?

Mistä sitten rahat nuorten hyvinvoinnin parantamiseen, puuttuviin hoitajiin ja muihin hyvinvointivaltion ylläpitämiseen tarvittaviin töihin?

– Ylen rahoituksesta. Kehitysapua ei pidä maksaa nykyistä 3,3 miljoonaa päivässä. Julkisen sektorin hallintoa on karsittava. Kaksi kautta silti menee, että talous oikenee.

Markku Agge

  • Puolue: Perussuomalaiset
  • Ikä: 62
  • Ammatti: yrittäjä, autopeltiseppä
  • Vaalibudjetti: alle 10 000 euroa
  • Tätä et tiennyt: Kanssani asuu lady Gaga, Teemu Pukki ja Alma (kissa ja kaksi vuohta). Poikani sänky on Cessna-lentokone.