Ehdokkaat luupissa: ”Koronapandemia oli suuri huijaus”

0
Jouni Aaltonen sai Kimmokkeen lähteä eduskuntavaaleihin ehdolle koronapandemian myötä.

– Minulla on Cadillac, jonka kylkeen olen teipannut tekstin ”corona cusetus”. Olen sitä mieltä, että niin sanotun koronapandemian varjolla ihmisiltä vietiin vapaus eikä kunnioitettu perustuslakia, kaarinalainen eduskuntavaaliehdokas Jouni Aaltonen sanoo.

Hän on mukana ehdokkaana uuden, viime vuonna perustetun oikeistokonservatiivisen Vapauden liitto -puolueen listalta. Aaltonen on ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa. Kuntavaaleissa hän on aiemmin ollut ehdolla niin keskustan kuin perussuomalaisten listalta.

Kimmokkeen lähteä eduskuntavaaleihin ehdolle hän sai koronapandemian myötä.

Vapaus ja perustuslain kunnioittaminen

Aaltosen päävaaliteemat ovat vapaus ja perustuslain kunnioittaminen.

– Nykyinen hallitus ei kunnioittanut korona-aikana perustuslakia. Pandemian varjolla rajoitettiin elinkeinovapautta sulkemalla ravintoloita ja ulkonaliikkumiskieltoakin suunniteltiin, vaikka se ei ehtinytkään toteutua. Jos tämä nykyinen hallitus saisi jatkaa, niin seuraavaksi rajoitettaisiin sananvapautta, Aaltonen uskoo.

Aaltonen ajaa Suomeen perustuslakituomioistuinta, jonka kautta ihmisten perustuslaillisia oikeuksia voisi paremmin valvoa.

– Kunhan nämä ihmisten vapauteen ja perustuslakiin liittyvät asiat ovat kunnossa, niin sen jälkeen voidaan miettiä muita asioita, kuten sukupuolineutraalien liikennemerkkien tarpeellisuutta, Aaltonen sanoo.

Mikä Vapauden liitto?

  • Vapauden liitto perustettiin vuonna 2022. Sillä ei luonnollisestikaan ole aiemmin ollut ehdokkaita Kaarinasta.
  • Vapauden liiton perustajat toimivat aiemmin Valta kuuluu kansalle -puolueessa. Puolueiden arvoissa on paljon yhteistä, mutta VL suhtautuu Venäjään kriittisesti.
  • Vapauden liitto ajaa eroa Euroopan unionista sekä vastustaa Nato-jäsenyyttä. VL ei usko ilmaston lämpenemisen olevan ihmisen aiheuttamaa, ja puolue haluaa poistaa rikoslaista kiihottamisen kansanryhmää vastaan

Jouni Aaltonen

  • Ikä: 64
  • Ammatti: Yhdistelmäajoneuvon kuljettaja
  • Harrastukset: Purjehdus, suurkuvatulostus, valokuvaus
  • Vaalibudjetti: N. 1000€, kaikki omaa rahaa
  • Motto: Vapaus on kaikki
  • Tätä et tiennyt: Perusti kymmenkunta vuotta sitten Kaarinaan lapsilleen Jäätelökioski Marin, josta tuli turistinähtävyys ja joka huomioitiin valtakunnan mediassakin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän