Ehdokkaat luupissa:”Kaikki päätökset heijastuvat lapsiin ja nuoriin”

0

Lastensuojelutyössä, opettajana ja terapeuttina työskennellyt kaarinalainen Sofia Virta (vihr.) nousi neljä vuotta sitten lähes tuntemattomuudesta kansanedustajaksi.

– Minua ajaa halu vaikuttaa. En oikein osaa tehdä mitään puolivaloilla.

Palo politiikkaan tulee lasten ja nuorten edun ajamisesta.

– Lapset liittyvät kaikkeen, jopa valtion talouden tasapainottamiseen.

Virta on normaalin eduskunta- ja valiokuntatyön kupeessa perustanut lasten ja nuorten, odottavien perheiden ja eläinten aseman parantamista ajavia työryhmiä. Hän ei mieti kansanedustajuutta niinkään työnä, vaan kutsumuksena.

Hän kaipaa politiikkaan kokonaisvaltaisempaa näkökulmaa. Hän paljastaa hämmentyvänsä, kun kysytään, miten hän aikoo ajaa juuri Varsinais-Suomen etua.

– Eihän se voi olla ristiriidassa koko maan edun kanssa!

Tärkeinä asioina hän listaa ympäristön, ilmaston ja taloudellisen turvallisuuden. Yrittäjäperheessä kasvaneena hän näkee yrittäjyyden olevan maan kasvumoottori.

Rajuja valheita


Virta on ollut avoin omasta elämästään ja vastoinkäymisistään, joiden seurauksena hänestä onesimerkiksitullutnelivuotiaan tyttärensäyksinhuoltaja. Vastikään hän avautui julkisuudessa siitä, että on joutunut maalittamisen kohteeksi. Virran some-seuraajille, yhteistyökumppaneille jaeri puolueidenkansanedustajilleläheteltiin rajuja väitteitä Virran yksityiselämästä.

Haastatteluhetkellä hän löytää asiassa sen lohdun, että edustajatoverit eri puolueista ovat laajasti kertoneet tuestaan.

– En olisi koskaan halunnut joutua puhumaan näistä asioista julkisesti. Tyttäreni ei pitäisi joutua jonakin päivänä lukemaan tällaisia asioita perheestään. Törkeiden valheiden levittämisen ollessa niin laajaa ei jäänyt muuta vaihtoehtoa. Ei ole tyttärenkään etu, että äidistä valehdellaan törkeästi.

Raadollisuus politiikassa on lisääntynyt, mutta Virtaa auttaa jaksamisessa oma ammattitausta ja kyky palautua.

– Seuraava kausi ei ole kenellekään nostekausi. Valtiontaloudessa on valittavana kipeitäkin päätöksiä. Jos pääsen jatkoon, haluan yhä avata läpinäkyvästi päätösten perusteita. Lasten oikeuksista ja ihmisoikeuksista en tingi.

Sofia Virta


Puolue : Vihreät

ikä: 32

Ammatti ja koulutus : opettaja, terapeutti, kansanedustaja

Vaalibudjetti noin 7000 euroa, kertyy lähinnä lahjoitusvaroista.

Motto : Yhdenkään pienen mielen ei pidä särkyä.

Tätä et tiennyt : Olisin halunnut poliisiksi, rikostutkijaksi. Pidän vauhdista ja extreme-lajeista.