”Haluaisin tehdä uusia ennätyksiä” – Uran junioreille tuli viikonloppuna Suomen kärkituloksia

0
Ylärivissä Julius Tenovuo ja Samu Mäki, alhaalla Ilkka Kaittila ja Valter Toivonen. Nämä 11-vuotiaat pojat juoksivat viestiä 4X100 metrillä ja pääsivät neljännelle sijalle. Julius ja Ilkka saivat myös kultaa toisissa lajeissa.

Kaarinan Uran nuorilla yleisurheilijoilla oli näyttäviä kotiintuomisia viikonloppuna. Silloin kisattiin juniori-yleisurheilun suurimmat kansalliset hallikisat Tampereella, Tampere Junior Indoor Gamesit, jotka ovat junioreille epäviralliset SM-kisat.

Kaarinan Uralle kertyi neljä mitalia. 11-vuotias Julius Tenovuo sai korkeushypyssä kultaa, mikä oli samalla koko Suomen kauden kärkitulos. 11-vuotias Ilkka Kaittila sai samoin kultaa ja koko Suomen kauden kärkituloksen 60 metrin aidoissa.

Lisäksi 12-vuotias Pihla Heimo voitti pituushypyssä hopeaa ja 12-vuotias Oona Andelmaa saavutti pronssia 1000 metrin juoksussa.

Kaarina-lehti kysyi Juliukselta muutaman kysymyksen. Hän on harrastanut Kaarinan Urassa yleisurheilua 8-vuotiaasta.

Mitä luulet, miten pääsit näin hyvään tulokseen?

– Hyppy vaan sujui hyvin Tampereella.

Mikä houkutteli sinut yleisurheilun pariin ja mikä siinä on erityisen kivaa?

– Kaverini Ilkka oli aloittamassa, ja niin minäkin menin. Ja mun isoveli on myös harrastanut yleisurheilua, ja serkut harrastaa vieläkin. Kivaa on, kun saa harjoitella eri lajeja.

Oliko kisoissa tylsiä hetkiä? Mikä oli parasta?

– Kisaaminen oli hauskaa ja vähän jännittävää. Tylsää ei oikeastaan ollut ollenkaan. Koko ajan oli jotain tekemistä ja kaikki sujui hyvin. Parasta oli itse kisaaminen. Mulla oli neljä eri lajia ja viestijuoksu.

Onko sinulla jotain tavoitteita, mitä haluaisit yleisurheilussa?

– Haluaisin tehdä uusia ennätyksiä.