Harvaluodon rannalle etsitään uutta vetäjää – Tarjokkaita on vähän

0
Arkistokuva Harvaluodon rannan uimareista.

Kaarinan kaupunki etsii parhaillaan Harvaluodon uimarannalle uutta toimijaa. Rannasta voi ottaa vastuun yhtä hyvin yritys kuin yhdistys.

– Ensisijaisesti etsimme ympärivuotista toimijaa, mutta jos halukkaita ei tarjoudu, asia täytyy miettiä uusiksi, taustoittaa Kaarinan nuorisopalvelujohtaja Mirja Karppanen.

Harvaluoto on sen verran syrjässä, että halukkaita ei ole edellisellä kerroilla ollut pilvin pimein. Yleensä vetäjä on löytynyt Piikkiöstä.

– Ranta on kuitenkin kauniilla paikalla, tilat ovat hyvässä kunnossa ja ne ovat riittävät kävijämäärille. Lisäksi saunat ovat sähkösaunoja ja niissä on vesisuihkut, Karppanen miettii.

Rantaisännän tehtävänä on lämmittää saunat, huolehtia rakennusten, rannan, grillikatoksen ja leirialueen siisteydestä sekä ajaa nurmikot. Halutessa voi pitää kioskia ja järjestää tapahtumia.

– Tähän mennessä siellä on ollut isojakin tapahtumia ja esimerkiksi bändejä soittamassa.

Karppasen mukaan Harvaluodon rannalla on käynyt heinäkuussa keskimäärin tuhat saunojaa, kesäkuussa 500 ja elokuussa 700. Talvikaudella kävijöitä on ollut 15–25 per aukiolopäivä.

Kaupungin vähimmäisvaatimus on, että sauna on kesäkaudella auki joka viikonloppu ja vähintään kahtena arki-iltana viikossa. Talvikaudella saunan pitäisi lämmetä 1–2 kertaa viikossa.

Kiinnostuneiden tulee jättää tarjous kaupungille 5.4. mennessä. Toimijan toivotaan sitoutuvan Harvaluotoon kolmeksi vuodeksi.