Hepojoen metsäkauppa peruttiin – Kaupunki arvioi kaikki metsänsä kevään loppuun mennessä

0
Arkistokuva metsästä.

Kaarinan kaupunginhallitus sai maanantaina eteensä laajaa huomiota herättäneen metsäkaupan oikaisuvaatimukset. Kaupunginjohtaja Harri Virta ehdotti, että Langhien kanssa tehty Hepojoen metsäkauppa kumotaan. Yllättävä oli Virran ehdotus, että tarjouskilpailua kaikkien halukkaiden kesken ei myöskään järjestetä.

Ratkaisua perusteltiin sillä, että metsä on kaupungille hyvä ja vakaata tuottoa tuova sijoituskohde. Tämän vuoksi kiinteistön säilyttämistä kaupungin omistuksessa kannattaa harkita.

Kaupunginhallitus hyväksyi Virran esityksen ja oli kannassaan liki yksimielinen. Langhien kauppaa aiemmilla käsittelykerroilla ajanut Hans Huttunen (ps.) ei saanut tällä kertaa enää muita puolelleen. Hän jättikin kaupunginhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen. Huttusen mielestä kaupungilla ei ole enää oikeutta peruuttaa kauppaa eikä oikaisuvaatimuksissa ole esitetty laillisia perusteita kaupan kumoamiseen.

Kaupunginhallituksessa päätettiin lisäksi, että kaupunki tekee omistamistaan metsistä kokonaistarkastelun toukokuun loppuun mennessä. Silloin käydään läpi kaupungin metsien hinnoitteluperusteet ja käynnistetään talousmetsien myynti. Hepojoen metsätila saattaa siis vielä saada uudet omistajat.

Metsien kokonaistarkastelupykälän sanamuodosta käytiin äänestys. Hannu Rautanen (vihr.) olisi halunnut lisätä mukaan, että metsät myydään vain siinä tapauksessa, että se on tarkoituksenmukaista, mutta sai vain vihreät taakseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän