Hiekat tuli, mutta ei auraa – Kaarinaan luvataan taas lumisateita

0
Jukka Lehto lähetti kuvan Hepojoen ylittävästä sillasta, joka on hiekoitettu mutta ei aurattu. Silta sijaitsee lähellä seurakuntakeskuksen puoleista liikenneympyrää.

Tänä talvena lumet ovat joko loistaneet poissaolollaan tai tupsahtaneet kaikki kerralla maahan. Lumenauraajat ovat vuorotellen pyöritelleet peukaloita tai huhkineet kellon ympäri.

– Omasta mielestämme olemme pärjänneet hyvin, mutta olen varmaan ainoa, joka on sitä mieltä! sanoo Kaarinan tiemestari Kari Uronen pilke silmäkulmassa .

– Pääpiirteissään kaikki on sujunut onnistuneesti, siihen nähden, että yli puolet urakoijista vaihtui syksyllä eivätkä sääennusteet ole pitäneet hyvin paikkaansa, hän perustelee.

Muutama viikko sitten hän mietti, aletaanko harjata hiekoitushiekkoja pois. Takatalvi pisti suunnitelmat uusiksi.

Nyt sääennuste lupaa Kaarinaan taas lisää lumimyräköitä. Kaarinalaisten kannattaa varautua siihen, että jokaista tienpätkää ei yhtä aikaa saada tyhjennettyä hangista.

Kenen vastuulle kävelysilta kuuluu?


Piikkiön keskustassa Kaarina-lehden lukija Jukka Lehto oli törmännyt erikoiseen tilanteeseen: pieni Hepojoen ylittävä Salvelanlaakson kävelysilta on ollut lähes koko talven auraamatta, mutta viime viikolla se käytiin kuitenkin hiekoittamassa.

Kevyen liikenteen väylä ennen ja jälkeen sillan on hänen havaintojensa mukaan hoidettu normaalisti.

– Silta on uusittu muutamia vuosia sitten, ja se tehtiin yhtä kapeana kuin ennenkin. Jo tuolloin heräsi kysymys, mahtuuko aurauskalusto sillalle, hän miettii.

Tiemestari Kari Uronen selvitti asiaa ja kertoo, että taustalta löytyi väärinkäsitys siitä, kuuluuko kävelysilta kaupungin vai Elyn vastuulle. Lisämausteena on, että silta on ahdas ja haasteellinen, ja sille on vaikea saada aurauskalustoa. Jatkossa asian pitäisi kuitenkin olla kunnossa.

– Eihän kukaan tahallaan virheitä tee, mutta jokaiselle niitä sattuu. Kyllä tämä silta kaupungin vastuulle kuuluu, hän kommentoi.