Kaarinaan toivotaan rullakiekkokenttää

0
Arkistokuva rullakiekkoilusta. Rullakiekko on jääkiekon kaltainen peli, jota pelataan rullaluistimilla. Kaukalon alusta on yleensä betonia, muovia tai asvalttia.

Voisiko Kaarinaan saada rullakiekkoiluun sopivan kaukalon tai muun alueen? Tätä toivottiin kuntalaisaloitteessa.

Kaarinan liikuntapäällikkö Tapio Svärdin ja teknisen lautakunnan vastaus kuntalaisaloitteeseen on varovainen ehkä. ”Mahdollisen rullakiekkokaukalon rakentaminen tulee huomioida tulevien vuosien teknisen lautakunnan investointiesityksissä”, kirjattiin lautakunnan pöytäkirjaan. Toisin sanoen rullakiekkokaukalo saattaa ilmaantua jo ensi syksynä kaupungin budjettikeskusteluihin ja päästä toteutukseen, tai yhtä hyvin se voi hautautua toivelistoille muiden pyyntöjen joukkoon unohdettavaksi.

Kaarinassa ei ole tällä hetkellä yhtäkään rullakiekkoiluun sopivaa kaukaloa. Se tulisi tehdä sileäbetonista tai vastaavasta materiaalista.

Sopivia asfaltoituja paikkoja olisi Svärdin mukaan Piikkiön liikuntahallin vieressä ja Kirismäessä, mutta ensin mainittua käytetään kesällä lisäpaikoitusalueena ja toiseksi mainittua skeittipaikkana. Mahdollisia paikkoja olisivat myös Littoisten, Kotimäen ja Kaarinan keskusurheilupuiston nykyiset hiekkakentät. Kultanummessa nykyiset koris- ja tenniskentät olisivat muutettavissa rullakiekkokentäksi.