Kaarinakin lähdössä mukaan Ylen roskapussikampanjaan

0
Kampanja haastaa suomalaiset keräämään luonnosta miljoona pussillista roskia.

Kaarinan kaupunki osallistuu Ylen järjestämään Miljoona roskapussia -kampanjaan. Tavoitteena on, että asukkaat ympäri Suomea keräisivät kampanjan aikana miljoona pussillista roskia pois ympäristöstä. Ajatuksena on myös havahduttaa ihmisiä näkemään ympäristössä olevien roskien määrä ja välttämään roskaamista.

Kampanja alkaa huhtikuun 13. päivä ja kestää kaksi kuukautta. Mukaan on tähän mennessä ilmoittautunut jo yli sata kuntaa, kaupunkia ja järjestöä. Kerättyjen roskapussien määrää voi seurata reaaliaikaisesti Ylen verkkosivuilta.

Kaarinassa aiotaan järjestää kampanjan aikana yhteisiä siivoustempauksia, joista tiedotetaan myöhemmin. Kaarinan ympäristölautakunnan jäsenet osallistuvat kampanjaan keräämällä roskia tiistaina 18.4.