Kaarinan jäähallin jatko turvattu neljäksi vuodeksi – Haaveet uudesta hallista kuopattiin

0
Epävarmuutta jäähallin tilanteeseen on tuonut nykyisen vuokralaisen vuokrasopimuksen päättyminen tänä keväänä. Arkistokuva

Kaarinan kaupunki on päässyt yhteisymmärrykseen jäähallin toimintaa pyörittävän vuokralaisen kanssa toiminnan jatkumisesta. Epävarmuutta tilanteeseen on tuonut jäähallin vuokralaisen Lounais-Suomen Jää Oy:n vuokrasopimuksen päättyminen tänä keväänä.

Kaupunginhallitukselle tuotiin maanantaina tiedoksi, että jäähallin vuokrasopimusta ollaan jatkamassa nykyisen vuokralaisen kanssa neljällä vuodella.

Kaupunginhallitus käsitteli myös uuden jäähallin rakentamista koskevaa valtuustoaloitetta ja päätti, ettei uutta hallia rakenneta.

Keskeisenä perusteena oli kaarinalaisen taitoluisteluseuran siirtyminen Turkuun. Asiaa valmistellut liikuntapäällikkö Tapio Svärd kirjoittaa pykälässä, että nykyinen jäähalli riittää hyvin kahden jääkiekkoseuran eli Kaarinan Kiekko-Poikien ja HC Indiansin tarpeisiin.

Asiaan tuli uusi käänne tänään keskiviikkona, kun Kaarina Taitoluistelijat tiedotti siirtyvänsä Turusta takaisin Kaarinaan ja ottavansa vanhan nimensä takaisin. Viimeisen sanan jäähallia koskevaan valtuustoaloitteeseen sanoo Kaarinan kaupunginvaltuusto.

Aloitteen uuden jäähallin rakentamisesta teki viime keväänä keskiryhmät. Aloitteessa toivottiin, että kaupunki edistäisi jäähallin rakentamista huomioimalla hallin kaavoituksessa ja etsimällä yhteistyökumppaneita hankkeeseen.

Juttua muokattu 29.3. kelli 11. Juttuun lisätty tieto Kaarinan Taitoluistelijoiden siirtymisestä takaisin Kaarinaan.