Kaarinan laboratoriota ryhdytään huhtikuussa yhdistämään Tyksin järjestelmiin – Valmista on aikaisintaan heinäkuuksi

0
Arkistokuva koronanäytteestä. Koronapandemia kuormitti näytteenottoa, mutta pandemian väistyttyä laboratorio on Kaarinassa yhä ruuhkainen.

Kaarina-lehti kirjoitti hiljattain siitä, miten vaikeaa kuntalaisten on ollut päästä terveyskeskuksen näytteenottoon Kaarinassa. Nyt aikataulu, milloin Kaarinan laboratorion it-järjestelmät yhdistetään Tyksin järjestelmiin, on tarkentunut.
– Kaarinan laboratorion it-fuusiointiprojekti alkaa 5.4., kertoo Tyks Laboratorioiden johtaja, ylilääkäri Antti Hakanen.
– Optimistisen arvion mukaan se on valmis kesäkuun loppuun mennessä, huonommassa tapauksessa kesän jälkeen.
Jotta näytteenotto myös kevään aikana saadaan turvattua, Kaarinasta on toistaiseksi siirretty analytiikka kokonaan Tyksiin. Työntekijöiden aikaa vapautuu silloin näytteenottoon.
Kaarinassa on parhaillaan auki kaksi bioanalyytikon vakanssia, joihin ei ole saatu sijaisia. Pula bioanalyytikoista on maanlaajuinen.
Hakanen kertoo, että suunnitelmien mukaan näihin vakansseihin Kaarinassa voitaisiin rekrytoida muitakin terveydenhuollon ammattilaisia, jotka perehdytettäisiin työpaikalla näytteiden ottamiseen.
– Ongelmat eivät ole väistyneet, mutta niitä pyritään koko ajan ratkomaan ja olen toiveikas, että syksyllä tilanne oikeasti helpottaa, Hakanen ynnää.