Kaarinan terveyskeskuksen puhelinnumerot muuttuvat – ”Jako täytyi tehdä kolmen kirjaimen tarkkuudella”

0
Päivystys eli kiireelliset asiat hoituvat samasta numerosta kuin ennenkin, 02 5882600.

Jos ensi keskiviikon (22.3.) jälkeen haluaa soittaa kiireettömässä asiassa Kaarinan terveyskeskukseen, ei kannata valita vanhasta muistista niitä numeroita, mihin ennenkin on soitettu. Kaarinan terveyskeskuksen puhelinnumerot muuttuvat.

Päivystysasioissa soitetaan samaan numeroon kuin ennenkin, mutta muissa asioissa kaarinalaiset on nyt jaettu sukunimen perusteella eri hoitotiimeille, joista kullekin on oma puhelinnumeronsa. Jos sukunimesi alkaa esimerkiksi A:lla, soitat eri tiimille ja eri numeroon kuin jos sukunimesi alkaa V:llä.

Tämä tosin koskee vain kantakaarinalaisia. Littoislaisille on oma puhelinnumeronsa ja piikkiöläisille omansa.

Miten sitten tehdään, jos perheessä on ihmisiä eri sukunimellä? Soittaako Äiti Aaltonen poikansa Veikko Virtasen asioissa A:n vai V:n tiimille?

– Samassa perheessä olijat voivat joko päättää olevansa kaikki yhden tiimin jäseninä, tai kukin voi valita oman sukunimen mukaisen tiimin. Potilaan toiveen mukaan edetään, vastataan terveyskeskuksesta.

Nyt alkuvaiheessa perheiden toiveita ei tietenkään vielä tiedetä. Asia kannattaa ottaa puheeksi sitten, kun asiaa terveyskeskukseen tulee.

Uudistuksella pyritään siihen, että hoidon jatkuvuus saadaan turvattua. Työntekijät vaihtuvat, mutta hoitotiimissä säilyy samoja ihmisiä, jolloin asiakas tunnetaan. Lisäksi mukaan saadaan moniammatillista osaamista, sillä tiimistä löytyy fysioterapeuttia ja psykiatrista sairaanhoitajaa.

Kun sukunimiä jaettiin terveyskeskuksessa, pieniä pulmia tuli eteen. Esimerkiksi K-kirjaimella alkavia sukunimiä oli kanta-Kaarinassa niin paljon, että aakkosjakoja oli vaikea saada tasan. Lopulta jako täytyi tehdä sukunimien kolmen ensimmäisen kirjaimen tarkkuudella.

Vaarallista ei ole, jos sattuu soittamaan väärin.

– Hoidamme potilaan asiaa mahdollisuuksien mukaan jo ensimmäisellä soitolla, ja annetaan sitten oman tiimin numero, johon jatkossa voi soittaa. Esimerkiksi ajan tikkienpoistoon tai haavanhoitoon saa väärinkin menneellä soitolla.

Kaarina-lehden kysymyksiin vastasivat sotealue 3:n johtavat esihenkilöt sekä terveyskeskuksen kehittämishankkeen projektiryhmä.

Kiireettömän hoidon uudet puhelinnumerot Kaarinassa

Tiimi Littoinen 02 5882 817

Tiimi Piikkiö 02 5882 818

Kanta-Kaarina

Tiimi 1: sukunimen alkukirjaimet A–Hel 02 5882811

Tiimi 2: Hem–Kom 02 5882812

Tiimi 3: Kon–Lz 02 5882813

Tiimi 4: Lå–Poh 02 5882814

Tiimi 5: Poi–Sun 02 5882815

Tiimi 6: Suo–Ö 02 5882816

Lisäksi hoitotarvikejakelulle on tullut oma numeronsa, 050 3006253.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän