Kaarinassa pääsee maanantaina 12-vuotiaan säveltäjän lastenkonserttiin

0
Nyt 15-vuotias Ella Pohjanheimo on säveltänyt Puolukkavarvas-konsertin kappaleet ollessaan vain 12-vuotias.

Maanantaina Kaarinassa järjestetään lastenkonsertti, jonka laulut perustuvat Johanna Venhon lastenlorukirja P uolukkavarpaaseen. Poikkeuksellista konsertissa on, että Puolukkavarvas -tekstien säveltäjä oli sävellyshetkellä vain 12-vuotias.

Nykyisin 15-vuotias paraislainen Ella Pohjanheimo kertoo, että on säveltänyt pienestä saakka ja Puolukkavarvas -laulut syntyivät hetkessä.

– Oli uusi vuosi, minulla oli tylsää ja kysyin äidiltäni, onko meillä mitään runokirjoja, minkä runoihin voisin säveltää lauluja. Meiltä löytyi Puolukkavarvas, ja tein yhdessä illassa varmaan 15 laulua, Pohjanheimo muistelee.

Lauluja on toki työstetty ensimmäisestä sävellyshetkestä, ja lopulta niistä julkaistiin vuonna 2021 levy. Seuraavana vuonna julkaistiin vielä nuottikirja.

Nyt Ellan Puolukkavarvas -sävellykset pääsevät ensimmäistä kertaa esille livenä Kaarinassa.

Useita soittimia

Ella kertoo, että hänen perheensä on musikaalinen ja musiikki on ollut hänen elämässään aina. Musiikkiopisto Arkipelagissa hän aloitti muskarissa jo vauvana.

Kuusivuotiaana hän aloitti Arkipelagissa ensin sellonsoiton ja myöhemmin, viitisen vuotta sitten sello vaihtui rumpuihin. Lisäksi hän on opiskellut vapaata säestämistä pianolla.

Tällä hetkellä Ella käy yhdeksättä luokkaa Turussa Puolalan koulun musiikkiluokalla. Jatko-opintoihin hän on hakenut Sibelius-lukion musiikkilinjalle Helsinkiin.

Musiikkiopisto Arkipelagin salissa järjestettävä maanantainen konsertti on kaksikielinen, ja sinne on vapaa pääsy. Konsertissa esiintyy lasten lauluryhmä, jossa esiintyy neljä 8–11-vuotiasta lasta. Muu esiintyjäkaarti koostuu aikuismuusikoista.

Ella nähdään myös itse maanantaisessa konsertissa lavalla.

– Soitan konsertissa pianoa, bassoa ja laulan, hän kertoo.

Satukonsertti Puolukkavarvas ma 20.3. kello 16 musiikkiopisto Arkipelagin salissa (K-Supermarket Katariinan takana).

Runsaasti konsertteja ensi viikolla

  • Ensi viikolla Musiikkiopisto Arkipelag viettää Arkipelag-viikkoa, jonka tapahtumiin Puolukkavarvas -lastenkonsertti kuuluu.
  • Viikolla järjestetään toinenkin maksuton konsertti Kaarinassa, torstaina kello 18.30 Arkipelagin salissa.  Metsään! -nimisessä kamarimusiikkikonsertissa kuullaan muun muassa Bachin ja Brahmsin sävellyksiä.
  • Samaan aikaan Arkipelag-viikon kanssa on käynnissä Lasten musiikkijuhlat Turussa 17.–26.3. Juhlissa nähdään myös kaarinalaista osaamista, kun Arkipelagin tanssiryhmät esiintyvät Sigyn-salissa torstaina kello 18.30 esitettävässä Above-teoksessa. Kouluikäisille ja sitä vanhemmille suunnattu Above tarjoaa tanssi- ja musiikkielämyksen, joka pohjautuu Roope Kivimaan vuonna 2021 julkaisemaan samannimiseen musiikkialbumiin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän