Kotimäen koulun maanjäristyskeräys rikkoi ennätyksiä

0
Kotimäen koulun opettajat olivat Turkissa Erasmus-vaihdossa tuhoisten maanjäristysten aikaan helmikuussa.

Kotimäen koululla järjestetty keräys Turkin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi tuotti 1 380 euroa. Idea keräykseen tuli Kotimäen koulun opettajilta, jotka olivat Erasmus-vaihdossa Turkissa maanjäristysten aikaan. Yhteistyökumppanina keräyksessä toimi SPR:n Kaarinan osasto.

SPR:n Kaarinan osaston keräysjohtaja Esko Vihervä pitää keräyksen loppusummaa todella hyvänä ottaen huomioon, että keräys järjestettiin vain yhdellä koululla.

– Summa on kouluilla järjestetyistä keräyksistä kaikkien aikojen ennätys. Jos oikein muistan, edes Nälkäpäiväkeräys ei ole tuottanut yhdellä koululla näin paljon.

Lahjoitusvarat menevät SPR:n katastrofirahastoon, josta autetaan apua tarvitsevia eri puolilla maailmaa. SPR lähetti äskettäin 300 000 euroa ja avustustyöntekijöitä Turkin ja Syyrian maanjäristyksen uhrien auttamiseksi.

– Nyt kerättyjä rahoja ei ole mitenkään erikseen korvamerkitty Turkkiin, vaan katastrofirahaston varoilla autetaan kaikkia hädässäolevia, myös esimerkiksi Suomessa ja Ukrainassa, Vihervä kertoo.