Koulukiusaaminen Kaarinassa pääsee myös EU:n kirjallisuusraadin eteen

1
Kaarinassa lapsuutensa ja nuoruutensa elänyt Iida Rauma toimii päätoimisesti kirjailijana. Arkistokuva.

Koulukiusaamista Kaarinassa käsittelevä romaani Hävitys on ehdolla Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Kaarinassa nuoruutensa eläneen Iida Rauman kirjoittama ja Siltalan kustantama Hävitys voitti aiemmin jo Suomen suurimman kirjallisuuspalkinnon, Finlandia-palkinnon.

Rauma kisaa palkkinosta 12 muun EU-maan kirjailijan kanssa. EU:n kirjallisuuspalkinto kiertää, eli palkintoon osallistuu eri vuosina eri EU-maita. Suomen ehdokkaan valitsivat Lukukeskus, Kirjakauppaliitto, Aamulehti sekä kirjallisuuden vientikeskus Fili.

Palkinnon tarkoituksena on tuoda näkyviin eurooppalaista nykykirjallisuuden rikkautta. Ehdolla olevien kirjojen tulee kuvastaa EU:n arvomaailmaa ihmisten yhdenvertaisuudesta.

EU:n kirjallisuuspalkinnon voittaja julkistetaan Leipzigin kirjamessuilla huhtikuun lopussa. Valinnan tekee seitsemänhenkinen eurooppalainen raati. Palkinnon suuruus on 5000 euroa.

EU:n kirjallisuuspalkintoa on myönnetty vuodesta 2009. Suomesta sen ovat aiemmin voittaneet Riku Korhosen Lääkäriromaani , Katri Lipsonin Jäätelökauppias , Selja Ahavan Taivaalta tippuvat asiat ja Piia Leinon Taivas.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.