Kuovinkadun päiväkotiin otetaan mallia Hovikummusta

0
Arkistokuva Hovikummusta syksyltä 2021, jolloin rakennus valmistui.

Kaarinan tekninen lautakunta sai viime viikolla eteensä suunnitelmat Piispanristin uudesta päiväkodista, joka korvaa Kuovinkadun vanhan päiväkodin.

Uudisrakennus on tulossa Kuovinkadun päiväkodin nykyiselle tontille, ja siitä tehdään kaksikerroksinen. Mallina on ainakin urakkamuodon kannalta Hovikumpu, joka nousi muutama vuosi sitten Hovirinnan uudiskoulun viereen ja joka on tarkoitettu koulun ja päiväkodin käyttöön.

Hovikumpu rakennettiin nopeasti ja edullisesti, ja myös käyttäjät ovat olleet taloon tyytyväisiä. Kaupunki on teknisen lautakunnan päätöksellä rakentamassa Kuovinkadun uuden päiväkodin samalla tavoin KVR-urakkana (kokonaisvastuurakentamisena), jolloin urakoija hoitaa rakentamisen lisäksi myös suunnittelun ja muun kokonaisvastuun.

Rakennushankkeelle on varattu 6 miljoonaa euroa. Lisäksi kalustamiseen on korvamerkitty 400 000 euroa.

Uudesta päiväkodista on tulossa 150-paikkainen. Tilat suunnitellaan kahdeksalle lapsiryhmälle, ja bruttoneliömetrejä on tuloillaan 1500. Tiloista tehdään muuntojoustavia monitilaympäristöjä, joita jaetaan tilanjakajilla ja liukuseinillä.

Päiväkotiin on tulossa yhteinen ruokailutila, joka sijoitetaan keittiön ja liikuntasalin yhteyteen. Tämä mahdollistaa myös rakennuksen ilta- ja viikonloppukäytön.

Lapset pääsevät uuteen päiväkotiin hoitoon todennäköisesti vuonna 2025. Kuovinkadun vanha päiväkoti joutui purkulistalle sisäilmaongelmien vuoksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän