”Lemmikin kanssa muu maailma häipyy ympäriltä”

0
Tämä kuva lähetettiin Kaarina-lehden lemmikki ja omistaja -kuvakisaan, josta kerrotaan seuraavalla aukeamalla. Kuva ei päässyt kisaan mukaan, koska omistajaa ei näy, mutta Kaarina-lehti nappasi hauskan kuvan silti talteen.

Kaarina-lehti kysyi sosiaalisessa mediassa, mikä on ihan parasta oman lemmikin kanssa. Tässä vastauksia.

“Se on se yhteys ja flow, joka löytyy harrastuksissa. Parhaimmillaan se yhteys on niin vahva, että koko muu maailma häipyy ympäriltä ja hetken on vain koira ja minä.

Koiran ylivoimaisia aisteja olen myös oppinut arvostamaan. Pimeässä metsässä ihminen on avuton, mutta koira näkee, kuulee ja haistaa. Koira on johdattanut eksyneen emännän takaisin autolle.”

Saila Sovela

“Meidän kissat on meille enemmän kuin lemmikkejä, he ovat perheenjäseniä ja ilman heitä puuttuisi perheestämme jotain.

Yleisellä tasolla olen sitä mieltä, että lemmikki poistaa monelta yksineläjältä yksinäisyyden tunteen ja antaa elämälle tarkoituksen. Lemmikin arvo voi siis olla parhaimmillaan uskomattoman suuri.

Olen joskus kuullut sanonnan: ”sehän on vaan eläin”. Tämä on mielestäni ajattelematonta lemmikinomistajaa kohtaan. Se eläin voi olla vastakuuntelijalle kaikki kaikessa.”

Margit Roininen

“Kai se on kuuluvuuden tunne, kun kantaa vastuun toisen hyvinvoinnista. Vähän on pakko pitää itsestään huolta siinä sivussa. Lemmikki on peili omalle toiminnalle.”

Jenni Holopainen

“Metsälenkit! Ja nyt on keksitty uudestaan se, miten terveellistä on kantaa ikävät asiat, surut metsään ja verenpaineet laskee. Isäni sanoi aina, että metsä on hänen kirkkonsa.”

Marika Kosonen

“Teinit käyvät halailemassa, vaikka äidille tiuskitaan. Lemmikki on kaikessa mukana ja niin kiltti ja viisas.”

Outi Wistbacka