Littoisten uusi viljelypalsta valmistuu ehkä jo kesäksi

0
Vuonna 2020 napattu kuva Littoisten entiseltä viljelypalstalta, jossa työn touhussa oli Riitta Ansas-Hyökki.

Kaarinan kaupunki on perustamassa uuden viljelypalstan asukkaille Littoisiin. Aiempi Verkakylässä sijainnut viljelypalsta poistui käytöstä kaksi vuotta sitten, kun kaupunki kaavoitti alueelle omakotitontteja.

Uutta, korvaavaa viljelypalstaa on suunniteltu Littoisiin Tyllikadun ja Sarkakadun välissä olevalle VL- eli lähivirkistysalueelle. Alue on Kaarinan kaupungin omistama vanha pelto, jonne on vedetty kaupungin vesijohto. Noin 0,7 hehtaarin kokoiselle alueelle mahtuu arviolta 60–70 viljelypalstaa.

Viljelypalstan yleissuunnitelma oli viime viikolla hyväksyttävänä teknisen lautakunnan kokouksessa.

Kaupunki perusti kesällä 2021 väliaikaisen laatikkoviljelypalstan Verkakyläntien varteen ja laatikkoviljely jatkuu vielä tulevana kesänä. Viheraluepäällikkö Terho Marttilan mukaan on mahdollista, että myös uusi viljelypalsta on asukkaiden vuokrattavissa jo kesällä.

– Jos uusi viljelypalsta-alue saa hyväksynnän, eikä kukaan siitä valita, niin pyrimme ottamaan myös sen käyttöön. Eli kyllä, on mahdollista että Littoisissa on ensi kesänä kaksi viljelypaikkaa. Vuonna 2024 asia arvioidaan uudelleen.