Merivuoren uhkasakko vedettiin oikeuteen

0
Arkistokuva.

Kaarinan kaupungin asettama uhkasakko Merivuoren kasvihuonejätteiden siivoamiseksi ei miellyttänyt kaikkia. Uhkasakosta on valitettu oikeuteen.

Valittajana ei ole Merivuoren puutarha, vaan valittajana on naapuri, jonka mielestä uhkasakko ja kaupungin vaatimukset ovat liian lievät.

Kaarinan ympäristölautakunta antoi viime kokouksessaan oikeudelle Kaarinan lausunnon. Lausunnossa uhkasakon määrän ja kaupungin asettamien velvoitteiden katsottiin olevan riittävät suhteessa roskaantuneen alueen kokoon. Kaupunki perustaa näkemyksensä rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun valvontakäynteihin. Lautakunta piti kohtuuttomana valittajan siivousvaatimuksia sekä sitä, että uhkasakkoa laajennettaisiin koskemaan kaikkia alueen kiinteistöjä.

Valittaja pelkää vuotoja esimerkiksi puutarhan öljysäiliöistä. Kaupunki totesi, että ulkopuolinen asiantuntija on tarkastanut ne eikä ongelmia havaittu. Myöskään vanhoista öljyvahingoista ei näy merkkejä Merivuoren talouskaivovedessä.

Kaupunki asetti Merivuoren puutarhalle 8000 euron suuruisen uhkasakon lokakuussa 2022. Paikan on siistiydyttävä toukokuun 2023 alkuun mennessä.