Mielipide: VARHA vai suuri ERHE?

0

Olen tämän vuosituhannen aikana useammankin kerran kiittänyt Kaarinan terveyskeskuksen laboratorion ammattitaitoista ja ripeää näytteenottopalvelua. Ällistykseni oli melkoinen, kun 13.3.2023 sain laboratorion soittopalvelusta tiedon, että kaikki laboratorion varausajat ovat jo täynnä huhtikuun loppuun saakka!

Kun vielä oli kysymys TYKS-näytteenottomääräyksestä, niin jonotusajallakaan Kaarinan laboratorion näytteenottoon ei ollut mahdollista päästä. TYKS-yhteydet kun kuulemma eivät oikein toimi ja henkilökuntaa on liian vähän.

Kaarinan laboratorioon minulla on kävelymatkaa kymmenen minuutin verran. Kun sitten matkustan Turun laboratorioihin kahden Fölin kyydillä, matkaan kuluu aikaa suuntaansa yksi tunti. Omalla autolla sinne ehtii puolessa tunnissa, mutta sitten taas saastutan ilmastoa.

Mihin siis olemme joutuneet? Hyvinvointialueille kuten VARHAAN on palkattu useita johtohenkilöitä siinä määrin, että varsinaisiin terveyspalveluihin eivät määrärahat enää riitä. Tässäkö nyt toteutuvat tasavertaiset – yhtä heikot – terveyspalvelut kansalaisille?

Pertti Kuusisto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän