Muista ottaa vaalipaikalle kolikoita taskuun

0
Päivi Sipilä kertoo, että Pieni ele -keräyksen tuotto on vähentynyt sitä mukaa kuin käteisen käyttökin.

Pieni ele -keräyksen järjestäjät toivovat, että eduskuntavaaleissa äänestävät muistaisivat ottaa äänestyspaikalle mukaan käteistä lahjoitettavaksi.

Vaalien yhteydessä pidettävällä Pieni ele -keräyksellä tuetaan eri pitkäaikaissairausyhdistysten ja vammaisjärjestöjen toimintaa.

– Kaarinasta mukana on kuusi eri yhdistystä. Jos haluaa, että apu menee perille paikallisesti, kannattaa varata mukaan käteistä. On mahdollista osallistua keräykseen myös Mobile payllä tai tilisiirrolla, mutta tällöin tuotto menee valtakunnallisille liitoille, hyvään tarkoitukseen toki sekin, Kaarinan keräysvastaava Päivi Sipilä Neuroyhdistyksestä kertoo.

Kaarinasta keräyksessä mukana ovat Lounais-Suomen Allergia- ja Astmayhdistys, Lounas-Suomen neuroyhdistys, Suomen Akustikusneurinoomayhdistys, Turun Seudun Hengitysyhdistys, Turun Seudun Reumayhditys – Åbonejdens reumaförening ja Varsinais-Suomen Näkövammaiset.

Kaikilla äänestypaikoilla

Pieni ele -keräystä on Suomessa toteutettu vuodesta 1907. Keräys tapahtuu aina vaalipäivinä äänestyspaikoilla sekä ennakkoäänestyspaikoilla.

Kaarinassa lipaskeräykset ovat mukana vaalipäivänä kaikissa kuudessa äänestyspaikassa. Lisäksi keräykseen voi osallistua ennakkoäänestyspaikoissa – Kaarina-talossa ja Piikkiön Pontelassa – kahden viimeisen ennakkoäänestystunnin aikana.

Yhteensä kerääjiä on 25, kuudesta eri paikallisesta yhdistyksestä.

Sipilä kertoo, että Pieni ele -keräyksen tuotto on viime vuosien aikana vähentynyt sitä mukaa kuin käteisen käyttö on vähentynyt.

– Kyllä se ihan selkeästi on vähentynyt, hän harmittelee.

– Keräys on kuitenkin tärkeä paikallisyhdistyksille ja ihan merkittävä varainhankintakeino monelle yhdistykselle, Sipilä sanoo.