Nuorille havitellaan aloitemahdollisuutta Kaarinan kaupunginvaltuustossa

1
Otto Tammi ja Rasmus Hakala Kaarinan nykyisestä nuorisovaltuustosta, jonka kausi on päättymässä. Arkistokuva.

Kaarinan nuorisovaltuusto on saamassa suoran aloiteoikeuden. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nuorisovaltuuston edustaja voi tehdä kaupunginvaltuuston kokouksessa aloitteita samalla tavalla kuin kaupunginvaltuutetut.

Aiemmin nuorisovaltuusto on voinut nostaa heille tärkeitä asioita esimerkiksi kummivaltuutettujen kautta.

Kaupunginhallitus näytti maanantaina nuorisovaltuuston aloiteoikeudelle vihreää valoa, mutta asia edellyttää vielä kaupunginvaltuuston hyväksyntää.

Hallintosääntöön kirjattiin, että nuorisovaltuuston edustajan tekemän aloitteen pitää perustua nuorisovaltuuston päätökseen. Kaupunginvaltuustossa istuva nuorisovaltuuston edustaja ei saa tehdä siis aloitteita keskustelematta nuorisovaltuuston kanssa.

Nuorisovaltuuston aloiteoikeus on monissa kunnissa niin uusi asia, ettei siitä ole ehditty saada kokemuksia. Turun seudun kunnista nuorisovaltuustolla on aloiteoikeus esimerkiksi Maskussa ja Naantalissa. Turussa aloiteoikeudesta ollaan keskusteltu, mutta sitä ei ole toistaiseksi myönnetty.

Kaarinan nuorisovaltuusto uskoo suoran aloiteoikeuden parantavan nuorisovaltuuston vaikutusmahdollisuuksia ja lisäävän nuorten kiinnostusta päätöksentekoa kohtaan.

1 KOMMENTTI

  1. Tämähän on aivan erinomainen idea! Nuoret katsovat aina eteenpäin ja heillä on tulevaisuuteen tähtääviä ideoita meille kaikille. Lisäksi arvostus lähentää eri ikäpolvia. Toimeen vaan, eihän tässä voi edes mitään menettää.

Kommenttien lisääminen on estetty.