Pahimuksen Pisa-testi

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Suomessa ollaan huolissaan nuorten oppimistulosten romahtamista. Ylioppilaskirjoitusten alla Pahimus laati kaarinalaisille oman Pisa-testin, jolla voit testata oman osaamisesi.

1. Äidinkieli: Kirjoita oikein Pyhän Katariinan tien kevyen liikenteen väylä.

2. Historia ja uskonto: Kuka se Pyhän Katariina muuten oli?

3. Matematiikka: Eräällä kadulla on kaksi taloa, joilla on käytössään sama osoitenumero 7. Toinen rakennus on käyttänyt osoitetta useita vuosikymmeniä. Toinen on uudisrakennus. Molemmat talot eivät voi käyttää samaa osoitetta. Miten ratkaiset yhtälön kaarinalaisittain?

4. Ruotsi: När går nästa bus från Littois till Åbo?

5. Yhteiskuntaoppi: Millä tavalla yksittäinen kuntalainen voi saada tahtonsa läpi Kaarinan päätöksentekoelimissä?

Vastaukset: 1. No siinähän se lukee. 2. Pahimuksen kuuluisampi sisarpuoli, tunnetaan myös pyhimyksenä. Jos asiat olisivat menneet toisin, Kaarinassa voisi kulkea nyt Pahan Katariinan tie. 3. Vanhempi rakennus muuttaa osoitteensa, koska no… vaihtelu virkistää! 4. Inte går 5. Ystävystymällä kokoomuslaisen kanssa.