Pontelassa treenaava Ville Toimio rikkoi leuanvedon maailmanennätyksen

0
Kisan jälkeen Ville Toimio kaappasi syliinsä puolison Linda Kavalton.

Kaarinalainen Ville Toimio rikkoi Espoossa toissaviikolla järjestetyissä kilpailuissa leuanvedon maailmanennätyksen 80-kiloisten sarjassa. Ennätys syntyi 68 toistolla.

Tulos oli paitsi toistoleuanvedon maailmanennätys, myös Toimion henkilökohtainen ennätys. Treeneissä hän on pystynyt parhaimmillaan 66 toistoon. Kisasuoritus kesti reilut kaksi minuuttia.

– Tuli onnistuminen oikeaan hetkeen. En tiennyt heti suorituksen jälkeen, että ennätys meni rikki, sillä kaveri vieressä meni laskuissa sekaisin ja luulin, että tulos jäi pari toistoa vajaaksi, hän muistelee kisasuoritustaan.

Sarjan aiempi ennätys, 67 leukaa, oli salolaisen Joonas Mäkipellon nimissä. Mäkipelto kisasi Espoossa poikkeuksellisesti pykälää alemmassa painoluokassa ja rikkoi sarjassaan niin ikään ennätyksiä.

Kaarinalaista Castia Athletes -seuraa edustavalla Toimiolla on pitkä tausta voimailussa. Leuanvedossa hän on kisannut vasta noin vuoden verran. Seuraavana tavoitteena hänellä on kesäkuussa kauppakeskus Triplassa järjestettävät leuanvedon MM-kisat.

– Siellä on tarkoitus saada 70 leukaa rikki, Piikkiön Pontelan salilla harjoitteleva Toimio ennakoi.