Turku sai ynseydellään tahtonsa periksi: Kaari Taitoluistelijat palaa Kaarinaan

0
Arkistokuva Kaarinan Taitoluistelijoiden harjoituksista.

Marraskuussa nimensä ja kotipaikkansa vaihtanut Kaari Taitoluistelijat palaa Kaarinaan sekä muuttaa nimensä takaisin Kaarinan Taitoluistelijoiksi.
Seura oli siirtynyt Turkuun parempien harjoitusolosuhteiden ja edullisempien kustannusten toivossa sekä siksi, että Kaarinan jäähallin tulevaisuus oli epävarma. Turku suhtautui muutokseen kuitenkin nihkeästi ja teki selväksi, että kotipaikkashoppailu ei ole sille mieleen.
Jääaikoja herui Turulta seuralle vähänlaisesti. Käytännössä Kaari Taitoluistelijoiden jatko muuttui entistä epävarmemmaksi.
Paluu Kaarinaan osoittautui järkeväksi vaihtoehdoksi, jo siksi, että Kaarinan jäähallin uusi vuokrasopimuskausi vahvistui.
– Helmikuun lopulla pidetyn seurainfon jälkeen selvisi, että Kaarinan kaupunki on valmis ottamaan meidät takaisin kaarinalaiseksi urheiluseuraksi ja kaupungin tukijärjestelmien piiriin. Johtokunta keskusteli virkamiesten ja poliitikkojen kanssa, ja meidät on toivotettu tervetulleiksi takaisin Kaarinaan, kertoo tiedotteessaan taitoluisteluseuran johtokunnan puheenjohtaja Ville Vairinen.
– Olosuhteiden osalta ei ole odotettavissa merkittäviä muutoksia lähiaikoina, mutta kaarinalaisena seurana pystymme varmistamaan harjoitteluvuoroja paremmin. Täten turvaamme lasten ja nuorten harrastamisen nyt ja tulevaisuudessa.
Päätös Kaarinaan palaamisesta oli johtokunnassa yksimielinen.
Maaliskuussa seuran SM-sarjassa luistellut seniorijoukkue Dream Edges hajosi. Se oli luistellut sarjassa kaksi kautta ja tuli tänä vuonna neljänneksi. Turun Sanomien artikkelissa hajoamisen syyksi kerrottiin, että merkittävä osa luistelijoista oli päättänyt lopettaa luistelu-uransa harrastuksen kalleuden vuoksi. Valmentaja Siiri Eskelinen kertoi harrastuksen maksavan jopa 10 000 euroa kaudessa.