Katso Kuvat: Vaalitorilta haettiin varmuutta äänestyspäätökselle

0
SDP:n Niina Alho ja työelämäprofessorinakin tunnettu kokoomuksen Pauli Aalto-Setälä olivat varsin yksimielisiä väitellessään työllisyydestä.Työllisyysastetta pystytään Alhon mukaan nostamaan esimerkiksi tukemalla osatyökykyisten työllistymistä.

Kaarina-lehti ja Kunnallislehti järjestivät lauantaina yhteisvoimin vaalitorin Paimiossa. Tapahtuma houkutteli paikalle noin 70 eduskuntavaaliehdokasta ja myös useita istuvia kansanedustajia. Eri puolueita oli vaalitorilla 12.

Tapahtumassa oli äänentoisto, ja ehdokkaat pääsivät toimittajien pikatentattaviksi. Päivän aikana käytiin myös minidebatteja ehdokkaiden välillä. Esimerkiksi vihreiden Rami Käkönen haastoi kokoomuksen Ville Valkose n väittelyyn sopeuttamistarpeiden suuruudesta.

Vaalitorilla kävi arviolta 800–900 ihmistä. Toimitusten grillistä haettiin noin 600 makkaraa ja kokoomuksen kojulla tarjoiltiin lähes 300 hernekeittoannosta. Vasemmistoliiton lettujono jatkui katkeamattomana lähes koko tapahtuman ajan. Myös muiden puolueiden tarjoilut tekivät kauppansa.

Osa kävijöistä kertoi äänestäneensä jo ennakkoon ja tulleensa hakemaan tapahtumaan vahvistusta äänestyspäätökselleen. Osa sanoi menevänsä suoraan tapahtumasta äänestämään.