Verkkoranta raivataan uudeksi Kaarinan virkistysalueeksi

0
Verkkorannan rantakalliolta näkyy Kuusiston linnanraunioille, Piikkiönlahdelle ja Piikkiöön. Kuva otettiin syksyllä 2021.

Kaarina sai pari vuotta sitten omistukseensa Kuusiston linnanraunioiden kyljestä Verkkoranta-nimisen kalastajatilan, jonka purkukuntoon päässeet rakennukset poltettiin hiljattain palokuntien harjoituksessa. Nyt toiveissa on, että kiinteistö pääsisi osaksi Kuusiston linnanraunioiden luontoreitistöä ja virkistysaluetta.

Tätä oli ehdotettu kuntalaisaloitteessa, ja sekä viheraluepäällikkö Terho Marttila että tekninen lautakunta pitivät ideaa hyvänä. Tavoitteena on aloittaa suunnittelu nyt ja saada Verkkoranta virkistyskäyttöön vuonna 2024.

”Pihapiiri ja merinäköala ovat kauniita, ja ne sopisivat virkistyskäyttöön. Verkkoranta täydentäisi osaltaan alueen virkistyspalvelujen kokonaisuutta”, perusteltiin lautakunnan pöytäkirjassa.

Piha-alueen kasvillisuutta pitäisi raivata. Paikalle tulisi rakentaa retkeilyrakenteita ja opasteita, ja tieltä johtaa polku piha-alueelle.

Samalla on huomioitava Metsähallituksen suunnitelmat. Metsähallitus aikoo esimerkiksi tuoda lehmiä laiduntamaan Verkkorannan ja raunioiden väliin.

Kiinteistö päätyi Kaarinalle, koska sen alkuperäinen omistaja menehtyi ilman perillisiä. Tontin rantaviiva, rantakallio ja merialueet menivät valtiolle. Kaarina sai pellot, pihapiirin ja purkutalot, yhteensä 7 hehtaaria.