Anne-Mari Virolainen pohtii, onko yli 50-vuotias nainen äänestäjille liian vanha

1
Anne-Mari Virolainen. Arkistokuva.

– Kokoomuksen tulos oli erinomainen, mutta oma tulokseni pettymys, kokoomuksen Anna-Mari Virolainen kiteytti tunnelmat maanantaina puhelimessa.

Kokoomus sai Varsinais-Suomesta läpi viidennen kansanedustajan ja keräsi yli 60 000 ääntä, mikä on historiallisen kova tulos.

Virolaisen henkilökohtainen äänipotti tippui sen sijaan 3 000 äänellä edellisistä eduskuntavaaleista. Äänisaalis laski tuntuvasti ainakin entisessä kotikaupungissa Liedossa.

– Kaarinasta sain vähän enemmän ääniä kuin neljä vuotta sitten, mutta Liedossa äänimääräni puolittui. Eräs äänestäjä kysyi minulta, että ei Liedosta sitten löytynyt sopivaa rivitalon pätkää, eli sain ihan suoraa palautetta, Kaarinan kaupunginhallituksen nykyinen puheenjohtaja kertoo.

57-vuotias Virolainen kiinnittää huomiota myös valitun eduskunnan ikäjakaumaan. Yli puolet valituista on 35–44-vuotiaita. Hän pohtii, onko yli 50-vuotias kansanedustaja äänestäjien silmissä vanha.

– Itse ajattelen, että kokemukselle olisi käyttöä varsinkin nykyisessä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa.

Virolainen valittiin kansanedustajaksi vuonna 2007 ja hän ehti toimia tehtävässä neljä kautta. Kokeneelle kansanedustajalle on varmasti työmarkkinoilla kysyntää.

– Eilen tuli ensimmäinen työtarjous, hän kommentoi.

– Ajattelin ensin huilia ja tehdä risusavottaa. Pääsiäisen jälkeen alan miettiä, mitä ryhdyn tekemään. Minulla on melkein 10 vuotta eläkeikään, joten varmaa on, että kyllä minä töihin menen.

Kaarina-lehti pohti Hepojoen kohutun metsäkaupan osuutta Anne-Mari Virolaisen äänikatoon pääkirjoituksessaan.

1 KOMMENTTI

  1. Ehkä olis kannattanut laittaa vähän tuorempi kuva vaalimainokseen.ei anna ihan luotettavaa kuva itsestään kun esintyy viellä ensimäisellä vaalimainoskuvalla

Kommenttien lisääminen on estetty.