HC Indians etsii päävalmentajaa Jonne Virtasen siirryttyä TUTOon – ”Haluammekin olla ponnahduslauta ylöspäin”

0
Kaarina-lehti kävi tammikuussa tekemässä reportaasia HC Indiansista ja Jonne Virtasesta. Virtanen toi joukkueen harjoitusrutiineihin videopalaverit, joissa käydään läpi edellisen pelin parhaat ja huonoimmat palat.

TUTO Hockey tiedotti huhtikuun alussa, että kulttikiekkoilijaksi kutsuttu Jonne Virtanen siirtyy HC Indiansin vastuuvalmentajan pestistä TUTOn päävalmentajaksi. Asiaa oli uumoiltu pitkään: Ilta-Sanomat uutisoi huhusta tammikuussa, mutta helmikuussa Virtanen vielä kiisti asian Kaarina-lehdelle . Huhu osoittautui kuitenkin todeksi.

Soitto HC Indiansin toiminnanjohtaja Mika Palmroosille paljastaa, että inkkareissa ei suhtauduta loikkaukseen katkeruudella. Palmroos näkee, että kolmanneksi ylintä eli Suomi-sarjaa pelaavan HCIK:n roolina on olla lahjakkuuksien ponnahduslauta ylöspäin.

– Olisimme Jonnelta oikeastaan toista kautta vielä toivoneet, mutta sen jälkeen hänen olisikin jo kuulunut päästä eteenpäin. On luonteva jatkumo, että kun aloittaa valmentajana Suomi-Sarjassa ja Mestis-paikka avautuu, siihen tartutaan. Ei tällaisia mahdollisuuksia usein tule vastaan, hän miettii.

Samalla asenteella HCIK suhtautuu pelaajiin.

– Meidän prioriteettinamme ei ole niinkään päästä Mestikseen eli toiseksi korkeimpaan sarjaan vaan tarjota kunnianhimoista jääkiekkoa pelaajille, jotka esimerkiksi havittelevat paikkaa Mestiksen joukkueista.

Kaarinan jäähalli ei täytä Mestiksen kriteereitä, ja rahaa olisi pistettävä peliin huomattavasti enemmän, jos HCIK nousisi sarjassa ylöspäin. Lisäksi Turun seudulla TPS ja TUTO vastaavat jo korkeammista sarjatasoista.

– Suomi-sarja on meille juuri sopiva. Se on todella kova kilpasarja mutta pelaajat pystyvät sen ohella käymään koulua ja töissä.

Isot saappaat täytettävänä

Uuden päävalmentajan rekrytointi käynnistyy vapun jälkeen. Sopimus tehdään HCIK:ssa aina vuodeksi kerrallaan.

– Muutama meidän lopettavista pelaajistamme on ollut kiinnostuneita valmentamisesta mutta ei vastuuvalmentajan pestistä. Kartoitamme nyt, löytyisikö jotakuta yhtä kiinnostavaa päävalmentajaa kuin Jonne oli, kommentoi Mika Palmroos.

Palmroosin mukaan inkkareiden peli muuttui Jonne Virtasen ohjauksella selvästi ammattimaisemmaksi.

– Hänen työtään oli hienoa nähdä. Hän pääsee vielä pitkälle, ja meille oli iso asia saada hänet. Nyt on isot saappaat täytettävänä.

Tosin HCIK jäi tällä kaudella kahdeksanneksi.

– Vaikka pistesija jäi matalaksi, pelit olivat tasokkaita ja joukkue todella sitoutunut. Useimmat pelit ratkesivat vasta viimeisessä erässä.