Hovirinnassa ajetaan vapunpäivänä ponikärryillä – ellei sää päätä toisin

0
Kuvassa ovat Susanna Grandell ja Nina Salminen sekä Livia ja Peetu. Livia on 2-vuotias, Peetukin melkein.

Vapputapahtumien järjestäjät seuraavat parhaillaan sääennusteita mietteliäinä. Säärintaman muutos koleasta ja sateisesta takaisin kuivaan ja aurinkoiseen näyttäisi ajoittuvan vapun tienoille, ja vielä on mahdotonta sanoa, miten juuri vappuna käy.

Säästä riippuu myös, saadaanko Hovirinnassa käynnistettyä tänä vuonna uusi kaarinalainen vappuperinne. Jos ei sada kaatosateita, MLL Kaarina pitää vapunpäivänä piknikin lapsiperheille liikennepuiston vieressä.

– Kun kyselimme keväällä Facebookissa, mitä toimintaa ihmiset kaipaisivat, moni pyysi Kaarinaan vappu- ja ulkotapahtumaa, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Susanna Grandell siitä, mistä idea heräsi.

– Mietimme, että vaikka Turussa on niin vahva piknikperinne Vartiovuorella ja Puolalanpuistossa, miksi ei Kaarinassa voisi järjestää vastaavaa. Katsotaan, voisiko tästä tulla jokavuotinen perinne.

Jos sää on epävakaa, kannattaa seurata MLL Kaarinan netti- tai Facebook-sivuja. Päätös siitä, pitääkö tapahtuma sään vuoksi perua, tehdään viimeistään vapunpäivän aamuna.

Piknikille tullaan omin eväin. Paikalta löytyy musiikkia ja maksullista ponikärryajelua, ja Hovirinnan jäätelökioski on mukana tapahtumassa.

Grandell ja MLL Kaarinan nuorisotoimintavastaava Nina Salminen kertovat, että piknik ystävien kesken on ollut heidän perheissään tapana vappuna.

– Nyt on sama idea, mutta tavataan vain isommalla porukalla ja kaikille avoimessa tapahtumassa, Salminen naurahtaa.

MLL Kaarinan vappupiknik pidetään Hovirinnan rannassa 1.5. kello 11–13. Lisäksi samana päivänä Kaarinan SDP ja vasemmistoliitto järjestävät Valkeavuoren palloiluhallissa kello 15–16.30 tapahtuman, josta löytyy sirkustaiteilija Kai Kuutamo ja temppurata.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän