Yllätyskäänne valtuustossa: Kaarinaan yritetään sittenkin rakentaa uusi jäähalli

0
Kaupunginvaltuustossa iloittiin maanantaina jäähallipäätöksestä. Kuvassa Kimmo Hollmen (kesk.), Jaana Shelby (kd.) ja Åsa Gustafsson.

Kaarinassa ei sittenkään haudattu haaveita uudesta jäähallista. Kaarinan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina ennakko-odotusten vastaisesti, että kaupungin on huomioitava uusi jäähalli kaavoituksessa ja selvitettävä mahdollisia ulkopuolisia kumppaneita hankkeen toteuttamiseksi.  Asiaan palataan talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Alkuperäisenä päätösesityksenä oli, ettei jäähalli mahdu lähivuosien investointilistalle.

Valtuustoaloitteen uuden jäähallin rakentamisesta teki aikoinaan keskiryhmät. Jäähallihanketta ajanut Åsa Gustasson (r.) iloitsi kaupunginvaltuuston päätöksestä. Päätös ei vielä tarkoita sitä, että uusi jäähalli rakennetaan, mutta Gustafssonin mukaan siihen on selkeä tahtotila.

– Tämä aloite on jätetty kolme vuotta sitten. Kaupunki on kasvanut sinä aikana ja jäähallin käyttäjien määrä vain lisääntynyt. Ilmastonmuutoksen myötä talvista voi tulla sellaisia, ettei meillä ole täällä enää ulkojäitä, Gustafsson huomautti ja lisäsi, että uusi halli pitäisi rakentaa sellaiseen paikkaan, että se olisi nykyistä paremmin koululaisten hyödynnettävissä.

Lue lisää kaupunginvaltuuston päätöksistä keskiviikon 26.4. Kaarina-lehdestä.