Kaarina etsii Hovirinnan liikennepuistoon ulkopuolista pyörittäjää

0
Kuva Hovirinnan liikennepuistosta muutaman vuoden takaa.

Kaarinan kaupunki etsii parhaillaan yritystä tai yhdistystä, joka ottaisi kontolleen Hovirinnan suositun liikennepuiston pyörittämisen.

Käytännössä tehtävänä on koordinoida, että lapset saavat vuorollaan polkuauton tai lainapyörän. Lisäksi pidetään yllä järjestystä ja annetaan pientä liikenneopetusta. Kaarinan kaupunki vastaa edelleenkin välineistä, huoltaa polkuautot ja ylläpitää puistoa. Lisäksi kaupunki hoitaa viestinnän.

Aiempina kesinä kaupunki on palkannut liikennepuiston vetäjiksi nuoria kesätyöntekijöitä, ja vastuu on ollut kaupungin nuorisopalveluilla.

– Liikennepuisto on hieno toimintamuoto ja siellä käy paljon lapsia, mutta kaupungissa on väännetty kauan siitä, minkä yksikön vastuulle se kuuluu. Liikennepuiston käyttäjät ovat niin pieniä, että he eivät ole nuorisopalvelujen kohderyhmää, ja työ on vienyt resursseja muulta nuorisotyöltä, taustoittaa Kaarinan nuorisopalvelujohtaja Mirja Karppanen .

– Kokeilemme nyt tänä kesänä ulkopuolista pyörittäjää. Samalla voimme tarjota paikallisille toimijoille mahdollisuutta osallistua.

Yrityksen tai yhdistyksen toivotaan hoitavan liikennepuistoa kolmena kesänä koulujen kesäloman ajan. Lions Club pitää yhä tuttuun tapaan liikennepuistoa auki keväällä ja syksyllä.

Vähimmäisvaatimuksena on, että liikennepuisto on kesällä auki neljänä päivänä viikossa kuusi tuntia kerrallaan. Polkuautojen käytön tulee olla maksutonta, ja paikalla on oltava kaksi työntekijää. Tarjouksia voi jättää kaupungille 13.4. mennessä.