Kaarina nosti päällystysmäärärahojaan 100 000 eurolla – Asfalttia pystytään uusimaan puolet enemmän kuin vuosi sitten

0
Poikluomasta pääsi tänä vuonna useita katuja mukaan päällystysohjelmaan. Kuva on Ilveksenkadulta.

Kaarinan kaupunki päällystää tänä kesänä teitään huomattavasti viime vuotta enemmän. Päällystysten uusimiseen on varattu 500 000 euroa, mikä on 100 000 euroa enemmän kuin aiempina vuosina. Autoteitä ja kevyen liikenteen väyliä pystytään päällystämään tällä summalla lähes 7 kilometriä.

Teknisen johtajan Jyrki Haapasaaren mukaan päällystysmäärärahoja nostettiin, koska asfaltoinnin kustannukset ovat inflaation myötä nousseet.

Määrärahan noston lisäksi Kaarinassa tilannetta parantaa kaupungille aiempaa edullisempi puitesopimus. Päällystämisistä vastaava urakoija kilpailutettiin tänä keväänä uudestaan. Kilpailutuksen voitti forssalainen Asfaltti Alfa Oy.

Päällystystyöt alkavat kesäkuussa


Päällystettävien kohteiden suhteen joudutaan joka vuosi tekemään kipeitä valintoja. Kaarinan kaupungilla on asfaltoituja katuja yhteensä noin 217 kilometriä ja asfaltoituja kevyenliikenteenväyliä on noin 107 kilometriä.

– Siihen nähden vajaat seitsemän kilometriä uutta päällystettä ei ole kovin paljon, Haapasaari myöntää.

Päällystyöt aloitetaan aluemestari Matias Rekikosken mukaan kesä-heinäkuun vaihteessa. Järjestys ei ole vielä tiedossa.

Uutta päällystettä on luvassa usealle kadulle Poikluoman alueelle. Koristossa päällystetään Vaakunatietä. Littoisista listalle ovat päässeet Untolantie ja Hiiskantie ja Piikkiössä Rekolantie. Auranlaaksossa asfaltoidaan Auranlaakson koulutie sekä Menninkäisenkatu.

Lisäksi päällystetään Voivalantien varressa kulkevaa kevyen liikenteen väylää noin 1,6 kilometrin matkalta.

Kuoppaiset tiet ovat riski liikenteessä


Varsinais-Suomen Ely-keskuksen päällystysohjelma on tänä vuonna historiallisen lyhyt, noin 135 kilometriä. Kaarinasta mukaan ei mahtunut yhtään kohdetta.

– Kehitys on huolestuttava, jos se jatkuu tällaisena pitkään. Jos tieverkosto pääsee huonoon kuntoon, se alkaa näkyä liikenneturvallisuudessa. Vanteet ja renkaat ovat kovilla ja vaaratilanteita voi syntyä, kun autoilijat väistävät tai jarruttavat kuoppiin, Haapasaari maalaa.

Hän ei näe, että Kaarina olisi jäänyt kuitenkaan paitsioon valtion tiehankkeissa. Turun kehätien remontti, Kirjalansalmen sillan uusiminen ja 110-tien viereisen pyörätien leventäminen ovat esimerkkejä viimeaikaisista Kaarinaa hyödyttäneistä hankkeista.

Kesän päällystyskohteet Kaarinassa


Ahmankatu (570 m)

Ilveksenkatu (540 m)

Untolantie välillä Rajaharjunkatu-Pähkinärinne (440 m)

Peurankatu (250 m)

Hiiskantie (450 m)

Näädänkuja (230 m)

Menninkäisenkatu

(400 m)

Auranlaakson koulutie (935 m)

Vaakunatie välillä

Säterikatu-Vaakunatie 16 (550 m)

Rekolantie (860 m)

Voivalantien kevyen liikenteen väylä välillä Saaristotie-Ruokokatu (1660 m)