Kaarinalainen Vema Lift myytiin hongkongilaiselle yritykselle

0
Hydr’am International Limitedin hallituksen puheenjohtaja Joseph Yip on kuvassa keskellä. Vasemmalla kuvassa on Marko Kärkkäinen ja oikealla Jarmo Muuriaisniemi.

Nostokalustoja valmistavalla, joulukuussa konkurssiin joutuneella Vema Liftilla on huhtikun alusta saakka ollut uusi omistaja, hongkongilainen Hydr’am International Limited. Yritys on tähän mennessä toiminut Vema Liftin tuotteiden jälleenmyyjänä, on toiminut jo 25 vuoden ajan.

Uudelle omistajalle siirtyy kaupan myötä Vema Lift -tuotemerkki, teknologinen suunnittelu, Kaarinassa sijaitseva tuotantolaitos sekä kaikki Vema Liftin työntekijät.

Vema Lift jatkaa kaupankin jälkeenkin toimintaansa Kaarinassa.

– Käytännössä Vema Lift vaihtaa vain omistajaa ja muu pysyy ennallaan. Kaikki nykyiset työpaikat säilyvät Kaarinassa. Uskomme, että työpaikkojen määrä tulee jopa kasvamaan, kommentoi tiedotteessa Hydr’am International Limitedin hallituksen puheenjohtaja Joseph Yip .

– Uusi omistaja tuo mukanaan maailmanlaajuisen myyntiverkoston, jonka avulla Vema Liftin myyntiä voidaan kasvattaa, kehuu puolestaan Vema Liftin myyntijohtaja Jarmo Muuriaisniemi.

Vema Lift Oy ajautui konkurssiin joulukuussa 2022. Yhtiö oli yksi kolmesta Nordic Rescue Groupin tytäryhtiöstä, jonka enemmistöomistaja oli pääomasijoitusyhtiö Sievi Capital Oyj.

Hydr’am International on maailmanlaajuinen yritys, joka tuottaa ja myy pelastus-, palontorjunta- ja turvallisuustuotteita. Yritys valmistaa esimerkiksi paloautoja ja tikkaita.