Kaarinassa tehdään Tunnin junan pohjatutkimuksia – Maanomistajia pyydetään sopimaan ajankohdasta

0
Arkistokuva maaperätutkimuksista.

Tunnin junan pohjatutkimuksia jatketaan tänä keväänä. Maaperätutkimuksia tehdään huhti- ja heinäkuun välillä Kaarinassa, Paimiossa ja Hajalassa. Työt liittyvät Hajala–Kupittaa-kaksoisraiteen suunnitteluun.

Maaperätutkimukset ovat alkamassa Paimion keskustaajaman ja Kaarinan Nunnan välisellä alueella, johon havitellaan uutta ratalinjaa. Lisäksi pohjatutkimuksia tehdään tänä keväänä nykyisen ratalinjan läheisyydessä Paimion Kriivarin ja Hajalan välissä.

Maastoon on merkitty tulevat tutkimuspisteet noin yhden metrin korkuisin maalatuin puupaaluin. Samalla selvitetään kalliopinnan sijaintia ja eheyttä.

Työstä saattaa aiheutua hetkittäistä melua lähiympäristöön. Tutkimuksia tehdään lähtökohtaisesti arkipäivisin kello 7–19 välillä, ja yhdellä tutkimuspisteellä työt kestävät noin puoli päivää. Pohjatutkimukset suorittaa Sweco.

Tutkimusten toteuttamiseksi alueella joudutaan liikkumaan tela-alustaisilla koneilla, myös viljelyksissä olevilla peltoalueilla sekä metsäalueilla.

Maanomistajia ja muita asianosaisia pyydetään olemaan konsulttiin etukäteen yhteydessä töiden tarkan ajankohdan sopimiseksi. Yhteyttä voi ottaa Jyri Erkkilään, jyri.erkkila@sweco.fi, puh. 040 86 64 797.