Värillisiä taikinoita varten tarvitaan elintarvikevärejä. Muutoin kääretorttu tehdään tavalliseen tapaan, mutta taikinaan kannattaa lisätä öljyä, jotta kuvioitu ja paistettu levy irtoaa leivinpaperista kauniisti.
Kuviointitaikinat:
1 kananmunan valkuainen
0,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia tai voita
Kolmea elintarvikeväriä
Kääretorttu:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 rkl ruokaöljyä
+ haluamasi täyte, esimerkiksi hilloa, kermaa, rahkaa, persikanpaloja tai moussea.
Ohje:
1. Valmista kuviotaikina: sekoita valkuainen, sokeri ja vehnäjauho sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva. Jaa taikina kolmeen ja lisää elintarvikevärit. Laita eriväriset taikinat pakaste- tai pursotuspusseihin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä.
2. Pursota värillisillä taikinoilla haluamiasi kuvioita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita pelti jääkaappiin tai ulos jähmettymään pariksi tunniksi.
3. Valmista kääretorttupohja: vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi.
4. Lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen ja lopuksi ruokaöljy.
5. Levitä taikina varovasti jähmettyneiden kuviotaikinoiden päälle pellille. (Halutessasi voit suihkuttaa kuviotaikinoiden päälle vuokraspraytä, jotta paistettu pohja irtoaa paperista paremmin).
6. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä.
7. Levitä pöydälle puhdas sokeroitu leivinpaperi. Kumoa paistettu kuuma kääretorttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä.
8. Käännä kääretorttulevy ympäri, jotta kuviot jäävät pöytää kohden. Täytä ja kääri rullaksi.