Lintuopastukset käynnistyvät Järvelän kosteikolta

0
Tavipari uimassa.

Lintujen kevätmuuttoa pääsee seuraamaan oppaiden johdolla ensi viikosta alkaen. Turun lintutieteellinen yhdistys (TLY) järjestää maksuttomia opastuksia arki-iltaisin viidellä eri lintupaikalla, jotka ovat Järvelän kosteikko Littoisissa, Kuusistonlahden torni, Raisionlahti, Turun Hirvensalon Friskalanlahti ja Paraisten Pettebyn torni.

Maanantaina 17.4. kello 18–20 opas on paikalla Järvelän kosteikolla ja tiistaina 18.4. kello 18–20 Kuusistonlahden tornissa. Opastukset jatkuvat 25. toukokuuta asti. Tornikohtaiset ajankohdat löytyvät TLY:n verkkosivuilta.

Käymällä opastuskohteilla useamman kerran saa lintujen muutosta hyvän kuvan. Opastusten aikana yhdistyksen oppaat neuvovat lintujen määrittämisessä, kertovat TLY:n ja BirdLife Suomen toiminnasta ja antavat vaikkapa vinkkejä mahdollisia kalustohankintoja varten.

Opastukset ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Kovalla sateella opastusta ei välttämättä järjestetä.