Makkaraa, puutavaraa ja sähkötyökaluja – Krossi sai tänään oman Byggmaxin

0
Niko Nordström on Byggmax Kaarinan myymäläpäällikkö. Hän on 23-vuotias ja kotoisin Loviisasta. Myymälässä on yhteensä töissä vajaa kymmenkunta työntekijää.

– Onpa hyvä, että Byggmax tuli tälle puolelle Turkua. Sen jälkeen, kun Itäharjun Byggmax suljettiin, lähin on ollut Turun toisella puolella Raisiossa, kommentoi perjantaina Kaarina-lehdelle Hannu Seppinen, joka oli tullut Krossiin Byggmaxin myymälän avajaisiin.

– Asumme Varissuolla ja mökkimme on saaristossa, joten tämä on nyt juuri sopivasti matkan varrella.

Byggmaxin Kaarinan myymäläpäällikkö Niko Nordström kertoo, että tämäntapaisesti oli ruotsalaisketjussa ajateltukin. Itäharjun myymälä Turussa suljettiin pari vuotta sitten kiinteistön ikääntymisen vuoksi, ja Kaarinasta oli pitkään etsitty sopivaa paikkaa, jotta rautakauppaketjulla olisi myymälä kummallakin puolen Turkua. Krossi on paikkana erinomainen: paikalle on helppoa tulla.

Suomessa on useita rakennustarvikeketjuja, ja Krossissakin toimii esimerkiksi RTV. Miten Byggmax eroaa muista ketjuista?

– Täsmävalikoimalla, vastaa Nordström.

– Meidän konseptinamme on tarjota ihmisille näiden eniten kaipaamia rautakauppatarvikkeita, ja niiden hinnat etsitään mahdollisimman edullisiksi. Lisäksi Byggmaxilla halutaan panostaa asiakaspalveluun.

Avajaisissa ihmisiä vaikutti kärryjen sisällön perusteella kiinnostaneen eniten tarjouksessa olleet sähkötyökalut, puutarhatuolit ja kaasugrilit. Kysyttäessä puutavara oli kuitenkin se, mistä ihmiset olivat eniten ilahtuneet Byggmaxin tultua Krossiin.

– Kyllähän näitä muita tarvikkeita muualtakin läheltä saa, mutta puutavaraa ei, perusteli Kaija Parviainen.

Autojärjestelyjen kanssa oli Byggmaxin avajaisissa vielä hakemista, eikä monikaan hahmottanut, mihin auton kanssa olisi pitänyt suunnata.

Mikä Byggmax?



Ruotsalainen rakennustarvikeketju.

Perustettu vuonna 1993 Ruotsissa Täbyssä. Liike laajensi 2000-luvulla Ruotsin ulkopuolelle. Vuonna 2008 oli Suomen vuoro. Tällä hetkellä Byggmaxilla on yli 200 myymälää.

“Olemalla alan ensimmäinen toimija, jolla on drive in -piha, jossa asiakas tekee osan työstä itse, voi Byggmax tarjota hintoja, jotka saavat muut hämmästymään”, yhtiö kuvailee verkkosivuillaan.

Kaarinan myymälä on 750 neliön kokoinen, ja lisäksi Krossissa on noin 1000 neliön Byggmaxin halli.