Päättyykö Uran poikien kausi tänään Monnarilla Suomen mestaruuteen?

0
Ura Basketin U16-joukkue kukisti Tapiolan Hongan sunnuntaina Littoisten monitoimitalolla yli 500 katsojan edessä. Kuvan lähde: Ura Basket.

Ura Basketin täydellisyyttä hipova kausi päättyy tiistaina illalla Littoisten monitoimitalolla joko Suomen mestaruuteen tai SM-hopeamitaleihin. Ratkaiseva kolmas finaaliottelu pelataan tiistaina paperisen Kaarina-lehden mentyä jo painoon, mutta pääset lukemaan keskiviikkona lehden verkkosivuilta, miten trillerissä lopulta kävi.

Ennakkoasetelmat otteluun ovat mahdollisimman kutkuttavat: Siinä missä finaalivastus Tapiolan Honka oli kukistanut Ura Basketin lauantaina kotonaan Espoossa selvästi lukemin 73–47, kuittasi Ura ottelusarjan tasoihin sunnuntaina Littoisten monitoimitalolla numeroin 81–74. Ottelua seurasi paikan päällä peräti 526 katsojaa.

– Onhan se ihan mahtava paikka pojille pelata, kannustus meni aivan luihin ja ytimiin asti. Toivottavasti pääsemme pelaamaan täyden hallin eteen myös tiistain ratkaisevassa ottelussa, tuumi Uran U16-joukkuetta luotsaava Antti Saarinen ennakkoon.

Lähes voitosta voittoon

Uran kausi on ollut erinomainen. Joukkue voitti runkosarjan, eikä ole pudotuspeleissäkään hävinnyt kuin lauantaisen ottelun Honkaa vastaan.

– Se oli meiltä huonoin ottelu vuosiin, mutta saimme hyvin korjattua kurssin heti seuraavaksi päiväksi. Honka on iso ja vahva joukkue, joten fyysisessä pelissä emme voi lähteä heitä nujertamaan. Kyllä meidän on löydettävä tarvittava etu liikkuvuudesta ja siitä, että teemme fiksuja ratkaisuja kentällä, Saarinen korosti.

Siinä hänen mukaansa Uran lahjakkuutta säkenöivä joukkue on parhaimmillaan.

– Pojat ovat pelanneet pienestä pitäen yhdessä, harjoitelleet todella motivoituneesti, mikä näkyy tällä hetkellä kentällä. Tässä joukkueessa on valtavasti potentiaalia tulevaisuuttakin silmällä pitäen, Saarinen iloitsee.